Haarverf Materiaal| Alles voor de professionele kapper | Haarimport.nl

kleuren

Haarkleuringen

haarverf bakjes

Haarverf kwasten

highlight folie

blondeermutsen

blondeerplank

verfmantels

weegschaal/mixer

Kleurboeken

Haarverf

Veel vrouwen (en mannen!) maken gebruik van haarverf. Je kunt je haar verven om uitgroei of grijze haren te verberen, maar natuurlijk ook als je toe bent aan een ander kleurtje. Met een nieuwe kleur haar kun je zelfs een complete metamorfose ondergaan! Haarverf bestaat in verschillende soorten en kleuren. 

Om haarverf op de juiste manier te gebruiken is het belangrijk om te weten hoe haarverf werkt. Haarverf opent de schubben van het haar, om vervolgens te reageren met de melanine in het haar. De meeste haarverf werkt in twee stappen. De eerste stap haalt een deel van de natuurlijke haarkleur weg, terwijl de tweede stap een nieuwe haarkleur achterlaat in de haarschacht. 

Welke kleur moet ik kiezen?

Haarverf bestaat in zoveel kleuren, dat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Let bij het kiezen van een haarkleur op dat de kleur goed bij je past. Een goede manier om dit te doen, is door jouw huidtype vast te stellen. Staan 'warme' kleuren als bruin, oranje en rood je goed? Dan heb jij een warme huid. Haarverf met kopertinten, bruintinten of bronstinten zijn dan een goede keuze. Als groen, blauw en grijs je mooi staat, heb j een koele huidskleur. Kies dan ook voor een haarverf met een koelere tint, zoals asblond, koelbruin of blauwzwart. 

Tips voor het verven van het haar

Niet alle soorten haarverf werken hetzelfde, dus lees altijd goed de gebruiksaanwijzing op of in de verpakking. Toch zijn er een aantal algemene tips waar je rekening mee kunt houden bij het verven van het haar. 

  • Haarverf werkt het beste op gezond haar. Zorg dus dat je haar in goede conditie is als je het gaat kleuren. Gun je haar ook wat tijd om te herstellen na de kleuring: zorg dat er tussen twee verfbeurten een periode van ongeveer 4 weken zit. 
  • Was je haar niet voor het gebruik van de haarverf! Een klein vetlaagje op je hoofdhuid zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt tegen de schadelijke stoffen die in de haarverf kunnen zitten. 
  • Bereid je goed voor, voordat je de haarverf gebruikt. Zorg bijvoorbeeld dat je een timer bij de hand hebt, zodat je weet hoe lang de verf nog moet intreken. Oude handdoeken kunnen helpen je huid, kleding en badkamermeubels te beschermen. Een oude washand met water en shampoo kan tot slot handig zijn om eventuele haarverf vlekken van je lichaam of meubels te verwijderen. 
  • Smeer de huid rondom de haargrens voor het verven goed in met een vette crème als vaseline. Dit maakt het makkelijk om eventuele haarverf vlekken van je gezicht te verwijderen! 
  • Heb je uitgroei? Breng de haarverf dan altijd eerst aan op de uitgroei en daarna pas op de rest van het haar.