Haarkleuren mislukt? Een ongewenste gloed in het haar? Zo los je het op!

We hebben er allemaal wel eens mee te maken (gehad): je verft je haar in een bepaalde kleur, maar op de één of andere manier verschijnt er een oranje, gelige of groene gloed in je haar. Ook wanneer je haar van nature een bepaalde kleur heeft, kan er een gloed verschijnen waar je het niet mee eens bent. Gelukkig kun je genoeg doen om deze gloed te verminderen! Hoe? Daar gaat dit artikel over. Lees snel verder en voorkom die ongewenste tint! 

Een gele gloed uit het haar verwijderen 

Voor alle vrouwen (en mannen, jawel) met wit, grijs of blond haar is de Zilver Shampoo een uitkomst. Bij deze haarkleuren komt de ongewenste gelige en oranje gloed het vaakst voor. De gloed komt meestal voor nadat je je haar geblondeerd hebt. Doordat een zilvershampoo paarse en/of blauwe pigmenten bevat, neutraliseert hij deze tinten óf geeft hij je haar een koelere tint. Paars is namelijk de tegenhanger van de gele gloed die blondines vaak hebben. 

Je zou het misschien niet denken, maar ook brunettes kunnen Zilver Shampoo gebruiken. De bruine kleur kan namelijk ook oranje of koperachtig lijken. In dit geval zorgt de zilver shampoo ervoor dat de koele toon van de bruine kleur behouden wordt. De Zilver Shampoo die wij aanraden, is de Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Dit product reinigt het haar én verwijdert de ongewenste gele tinten.

Een groene gloed uit het haar verwijderen

Een groene gloed ontstaat vaak bij blond haar en kan verschillende oorzaken hebben. Als je veel in het zwembad ligt, kan dit ervoor zorgen dat het haar groen uitslaat. Dat komt dan door stoffen die aan het badwater worden toegevoegd om het water schoon te houden en bijvoorbeeld algvorming tegen te gaan. Om dit te voorkomen, kun je natuurlijk een badmuts dragen. Vind je dat niet zo charmant? Zorg er dan voor dat je je haar voor het zwemmen goed nat maakt. Was je haar ook na het zwemmen: de slechte stoffen krijgen dan minder kans om zich aan je haar te hechten! 

Het haar kan ook groen worden als je het van blond naar bruin verft. Een belangrijke stap in het verfproces is dan ook het voorpigmenteren. Dit bereidt het haar voor op een donkerdere kleuring. Door voorafgaand aan eht verven alvast rode pigmenten aan he thaar toe te voegen, wordt de kans op groen haar aanzienlijk minder! Wil je meer weten over voorpigmenteren? Lees dan hier ons artikel met alle informatie die je nodig hebt. 

Is het te laat en zit er helaas toch echt een groene gloed in het haar? Dan zijn er helaas geen shampoos om je haar weer blond te krijgen. Gelukkig kun je ook zonder shampoo een hoop doen om de groene gloed te laten verdwijnen. Een eeuwenoude tip tegen een groene gloed, is ketchup. Raar, maar waar! De rode kleur van ketchup staat lijnrecht tegenover groen in de kleurencirkel, waardoor de kleuren elkaar opheffen. Verdeel de ketchup goed over je haar en laat het minimaal een kwartier inwerken. Je kunt je haar ook in aluminiumfolie wikkelen, dit geeft een nog beter resultaat. Was je haar hierna met je normale shampoo. Je kunt ook een semi-permanente kleuring met rode tinten gebruiken om de groene gloed te laten verdwijnen. 

Ongewenste oranje gloed in het haar verwijderen | Fanola No Orange | Haarimport

 

Een oranje gloed uit het haar verwijderen 

Heb je een bruine of donkere haarkleur? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van een No Organge shampoo. Deze shampoo bevat blauwe pigmenten die ongewenste oranje of koperen tinten laten verdwijnen. Een no orange shampoo is geschikt voor zowel natuurlijk bruin haar als geverfd bruin haar. Onze absolute favoriet is de No Orange Shampoo van Fanola. Deze shampoo haalt de ongewenste oranje gloed uit het haar, hydrateert het haar én geeft het een gezonde glans.   

Een rode gloed uit het haar verwijderen

Als brunette kun je ook te maken hebben met een ongewenste rode gloed.Geverfd of van nature, dat maakt niet uit! De groene pigmenten die in deze shampoo verwerkt zitten, zorgen ervoor dat de ongewenste rode tint zal verdwijnen. JDe shampoo die wij aanraden, is de Elgon Colorcare Anti Red Shampoo.

Een andere shampoo die de rode en oranje tinten verwijdert uit bruin haar, is een blue shampoo. Onze absolute topper op dit gebied is de Fudge Cool Brunette Blue-Toning Shampoo. Deze shampoo bevat onwijs krachtige blauwe micropigmenten, die onmiddellijk ongewenste rode en oranje tinten uit bruin haar verwijderen. Ook werkt deze shampoo herstellend. Ideaal dus ook voor pas geverfd of beschadigd haar! 

Heb jij een bepaalde gloed in je haar, maar weet je niet welk product het meest geschikt is en welke het beste voldoet? Kom dan gewoon bij ons langs in de winkel, wij staan altijd klaar met advies!