Zelf je eigen uitgroei verven? Zo doe je dat!

Als je je haar hebt geverfd, ontkom je bijna niet aan uitgroei. Of je je haar nu thuis verft of bij de kapper las verven, je haar groeit ongeveer een centimeter per maand. Na zes tot acht weken zie je dus vaak wat uitgroei ontstaan. Heb jij hier last van en wil je het zelf bijkleuren? Onze haarexperts vertellen je alles over hoe je zelf je uitgroei kunt bijwerken!

Je uitgroei bijwerken met haarverf

Als je je uitgroei gaat bijwerken, hoef je niet heel je haar te verven. Je hebt vaak de helft van je normale hoeveelheid nodig, de rest kun je voor een later moment bewaren (mits het niet al gemengd is!).

Als je je uitgroei wil bijwerken, heb je het volgende nodig:

Allereerst meng je de haarverf met de peroxide. Houd voor de juiste verhouding altijd de instructies op de verpakking aan. Pak vervolgens de kwast, meng het door elkaar en ga aan de slag! Probeer zo min mogelijk van je al geverfde haar te verven, houd het dus echt alleen bij de uitgroei. Je kunt een puntkam gebruiken om het haar te verdelen en te controleren of je alle uitgroei gehad hebt.

Heb je alles gehad? Laat de verf dan 30 minuten inwerken. Voor blond haar geldt een langere inwerktijkd van 45 tot 60 minuten. Lees altijd goed de instructies op de verpakking voordat je begint. Je kunt de tijd laten ingaan op het moment dat je klaar bent met het verven van je uitgroei. Spoel je haar vervolgens met lauwwarm water uit. Zorg ervoor dat alle verf uit je haar is en gebruik vervolgens een milde shampoo voor gekleurd haar. Voor optimale verzorging kun je hierna ook nog een conditioner voor gekleurd haar gebruiken.

De tekst gaat verder onder de fotoZelf je eigen uitgroei bijwerken | Haarimport 

Handige producten om je uitgroei snel bij te werken

Durf je het niet aan om je uitgroei zelf te verven en wacht je liever tot je weer naar de kapper kunt? Ook dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je uitgroei weg te werken. L’Oréal heeft namelijk een ‘Hair Touch Up’. Dit is een soort haar concealer, die tijdelijk (en super snel!) uitgroei of grijze haren kan bedekken.

Spray het product op je uitgroei en je zult meteen zien dat het werkt. De Hair Touch Up is super snel droog en heeft ene heel natuurlijk effect. De Touch Up is waterproof, maar als je je haar met shampoo wast, is het er weer uit. Een ideale oplossing dus tussen de kleuringen in! De Hair Touch Up is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Hier vind je ze allemaal! 

Tips & tricks

En, zin om aan de slag te gaan? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Om een optimaal resultaat te garanderen, raden we je aan je haar niet vlak voor het verven te wassen. Als je je haar wast, haal je de natuurlijke oliën uit je haar. En die oliën zorgen er nu juist voor dat de verf beter hecht. Bovendien helpen ze je hoofdhuid beschermen.

Het is ook slim om, voordat je echt aan de slag gaat, je huid bij je haargrens in te smeren met wat vaseline. Hiermee voorkom je dat verf die je morst in je huid trekt. Door de vaseline kun je het na het verven gemakkelijk weer wegvegen!

Heb je vragen?

Wil je nog iets weten voordat je echt aan de slag gaat? Onze experts staan altijd voor je klaar. neem contact met ons op via Facebook of Instagram, of kom langs in een van onze winkels.