Welke haarborstel moet ik kiezen?

Haarborstels zijn er in vele soorten, maten, vormen en materialen. De juiste haarborstel maakt je haar schoon én laat het er stralend uitzien. Maar hoe weet je welke borstel geschikt is voor jouw haar? Wij helpen je op weg! 

First things first: waarom moet ik mijn haar borstelen?

Het borstelen van je haar is niet alleen noodzakelijk, maar ook heel nuttig. Een borstel maakt je haar schoon en stimuleert de hoofdhuid voor een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding stimuleert op zijn beurt weer de haargroei. Ook worden voedingsstoffen dan beter opgenomen. 

Welke haarborstels zijn er allemaal?

We kunnen ons goed voorstellen dat je op onze webshop zoveel haarborstels ziet, dat het moeilijk wordt om een keuze te maken. Gelukkig zijn wij er om je te helpen! Hieronder vind je verschillende soorten haarborstels mét daarbij een advies voor welk haartype bij deze borstel past. We maken onderscheid in borstels voor ontwarring en borstels om te stylen. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Keuzehulp haarborstels | Haar ontwarren | Haarimport

 

Deze borstels helpen jou je haar ontwarren

1. De detangler borstel 

Een detangler borstel wordt ook wel de wonderborstel genoemd. Dit is namelijk een anti-klit borstel die zowel op nat als droog haar te gebruiken is. De detangler borstel zorgt voor een zachte en pijnloze ontwarring van je haar. Hij geeft je het gevoel van een ontspannende hoofdhuidmassage, zelfs op de meest gevoelige hoofdhuid. What's not to like?! 

De detangler borstel is geschikt voor elke haarlengte en haartype. 

2. De paddle borstel

Een paddle borstel is een vrij brede, platte haarborstel. Hierdoor is deze borstel ideaal om het haar makkelijk glad en steil te maken! De borstel volgt automatisch de contouren van de schedel en stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid. De borstel laat je haar glanzen en maakt het makkelijk pluisvrij. 

Deze borstel is ideaal voor lang haar. Ook als je vaak klitten hebt is een paddle borstel ideaal! 

3. De pneumatische borstel

Een pneumatische borstel is vaak ovaal van vorm en verkrijgbaar in twee maten: groot en klein. De borstelharen zitten in een rubberen kussentje dat soepel aanvoelt. Deze borstel zorgt voor effectief borstelen én een fijne massage voor de hoofdhuid. De doorbloeding wordt dus gestimuleerd. De borstelharen zijn vaak. een mix van nylon haren of volledig echt haar. 

de pneumatische borstel is geschikt voor ieder haartype en elke haarlengte, maar omdat het oppervlak vaak kleiner is dan bij de paddle brush, is 'ie ook uitermate geschikt voor kort haar. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Borstels om het haar te stylen | Keuzehulp haarborstels | Haarimport

Deze borstels helpen jou bij het stylen van je haar

1. De ronde borstel

Een ronde borstel wordt ook wel een föhnborstel genoemd. Deze borstel is ideaal om je haar mee te stylen. Hij zorgt voor veel volume of slag in het haar, zeker in combinatie met de föhn! Ronde borstels zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en bevatten borstelharen van echt haar. of nylon pinnen. De huls / cilinder van ronde borstel is vaak voorzien van een keramische coating, wat schade aan het haar door toedoen van hete tools voorkomt. 

De ronde borstel is geschikt voor elke haarlengte en ieder haartype. Weet je niet zo goed welke diameter je moet kiezen? Dan kun je onthouden dat je krullen / slag kleiner worden als de diameter kleiner is! 

2. De toupeer borstel 

Een toupeer borstel is een lange, smalle haarborstel waarmee je op bepaalde plekken veel volume kunt maken. Om je haar te touperen, pak je een pluk en houd je deze omhoog. Vervolgens kam je het haar met de borstel in de tegengestelde richting. Voor extra fixatie spray je er na het touperen nog wat haarlak op. Let op: we raden aan om je haar niet te vaak te touperen. Hierdoor kan het namelijk beschadigd raken. 

Toupeer borstels zijn geschikt voor half lang tot lang haar. 

Meer weten? 

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen helpen en op weg kunnen helpen bij het kiezen van een haarborstel. Wil je meer weten of persoonlijk advies? Kom dan langs in een van onze winkels of neem contact met ons op. We helpen je graag!