Semi permanente kleuringen: hoe breng je het aan en waar moet je op letten?

Semi-permanente kleuringen, ofwel: het ideale midden tussen een kleurspoeling en een permanente haarkleuring. Een semi-permanente kleuring is zichtbaar tot wel 28 wasbeurten. Ideaal als je een kleur eerst wil proberen voordat je voor permanente haarverf gaat, of als je liever geen uitgroei wil. De semi-permanente kleur vervaagt namelijk geleidelijk aan. Onze meest populaire semi-permanente kleuringen zijn van La Riche Directions, Crazy Color en Manic Panic: felgekleurd. Maar hoe breng je deze kleuringen aan om een optimaal effect te behalen? En hoe onderhoud je de kleur? We leggen het je met alle liefde uit! 

Een goed begin is het halve werk

Voordat je met de verf aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je haar eerst ontkleurt (ook wel bleekt of blondeert). Als je je haar eerst ontkleurt, gaan de haarschubben open staan, waardoor de pigmenten van de haarverf beter worden opgenomen. Kortom: een beter resultaat en een betere houdbaarheid van de kleur!

Als je over wil gaan naar een donkere, goed gepigmenteerde kleur, hoef je je haar niethelemaal wit te bleken. Een aantal tinten lichter voldoet dan meestal al. Als je echt naar een lichte tint wil (denk pastel), is een witte basis zeker nodig om het juiste resultaat te behalen. Ons advies? Elgon blondeerpoeder De-Color BlueBerry. Dit product is ook geschikt voor gevoelig haar of haar dat al gekleurd is. Het blondeert je haar zonder het al te veel te beschadigen en ruikt, je raadt ht al, heerlijk naar bosbessen. Bovendien heeft het blondeerpoeder een anti-geel effect en kan het je haar tot 7 tinten lichter kleuren!   

Als je weet dat je gaat ontkleuren, is het belangrijk om je haar minimaal twee dagen van tevoren niet te wassen. Hierdoor ontstaan namelijk de natuurlijke huidvetten op je hoofdhuid, die je bescherming bieden tegen eventuele irritatie die tijdens het ontkleuren kan ontstaan. 

Aan de slag met het ontkleuren

Zo, tijd om te beginnen! Breng de ontkleuring dik aan, zodat alle haren goed bedekt zijn. Laat de ontkleuring vervolgens inwerken, zonder dat je het afdekt. Afdekken kan er namelijk voor zorgen dat het haar een gelige gloed krijgt. Kijk goed in de gebruiksaanwijzing van het product dat je gebruikt om te zien hoe lang je het moet laten intrekken. Als die tijd voorbij is, is het tijd om de ontkleuring uit te spoelen! Was je haar minimaal twee keer, zodat alles goed wegspoelt. Daarnaast zorgt het wassen ervoor dat de Ph waarde van het haar weer kan herstellen. 

Semi permanente kleuringen: hoe breng je het aan en waar moet je op letten? | Haarimport 

Het verven kan beginnen!

Klaar voor het echte werk! Of toch niet? Voordat je je haar verft, is het verstandig om het nog even te wassen met een Ph neutrale shampoo. Spoel het vervolgens goed uit. Nu kun je echt beginnen! 

Als het haar nog luchtvochtig is, kun je beginnen met het aanbrengen van de haarverf. Wees vooral niet bang om veel te gebruiken: we zien vaak dat mensen niet genoeg verf gebruiken, waardoor de verf niet zo fel uitpakt als je zou willen. Als je heel je haar hebt gehad, wikkel je het in aluminiumfolie. Rol dan nog een handdoek in je haar en laat de verf intrekken. Na de inwerktijd (deze staat op de verpakking of gebruiksaanwijziging in de verpakking vermeld) spoel je je haar uit met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten en de kleur beter blijft zitten. 

Is de kleur niet fel genoeg? Dan is het verstandig om de kleuring over een tijdje nogmaals aan te brengen. Het kan namelijk zo zijn dat jouw haar langer nodig heeft en je de verf iets langer moet laten intrekken voordat je het gewenste resultaat bereikt. Wil je eerst advies, voordat je het nog een keer probeert? Dat mag altijd. Kom langs in één van onze winkels of stuur ons een berichtje. We staan voor je klaar! 

Hoe onderhoud je jouw nieuwe haarkleur? 

Regel nummer één: was je haar niet te vaak. Dit zorgt er namelijk voor dat de kleur sneller vervaagt. Ook stylingsproducten kunnen de oorzaak zijn van het sneller verdwijnen van je nieuwe haarkleur. Als je je haar gaat wassen, zorg dat je dit dan doet met een shampoo die past bij jouw haar. Denk aan een zilvershampoo voor grijs haar bijvoorbeeld. De kleurshampoos van Crazy Color zorgen er ook voor dat je langer kunt genieten van je haarkleur. Bovendien is deze shampoo zout-  en sulfaatvrij. 

Wil je switchen van kleur? Dan hoef je het niet helemaal te laten uitgroeien. Er zijn genoeg producten die je helpen om binnen no time weer te switchen van kleur. De  Crazy Color Back To Base Color Remover zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten weer terug bent bij je blonde onderkleur. Alles wat jou dan nog rest, is het kiezen van een nieuwe kleur. 

Veel succes met het verven van jouw haar! Heb je toch nog vragen of wil je meer weten? Laat het ons dan vooral weten. We helpen je graag.