Review zilvershampoo | Fudge Clean Blonde vs Nak Platinum Blonde

De zilver/grijze haartrend is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer merken komen met een zilvershampoo, van huismerk tot gerenommeerde kappersmerken. Na het vergelijken van vele reviews op het internet, kwam ik regelmatig uit bij Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo. Maar toen ik hoorde dat Nak, van dezelfde fabrikant als Fudge, met een nieuwe zilvershampoo kwam die naar eigen zeggen zelfs nog sterker is dan de Fudge, kon ik het niet laten: er moest plaats komen in mijn badkamerkast voor de zilvershampoo van Nak! In dit artikel lees je alles over mijn ervaringen met de twee verschillende zilvershampoos. 

Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo

Allereerst: deze shampoo van Fudge ruikt heerlijk. Nadat je je haar hebt gewassen met deze zilvershampoo, ruikt je haar alsof je net van de kapper vandaan komt. De shampoo heeft een mooie, donkerpaarse kleur in je hand. Op de verpakking staat dat het verstandig is om handschoentjes te dragen en geloof me: dat is zeker handig. De shampoo kan vlekken achterlaten op je huid.

Ik heb de shampoo 5 minuten in laten trekken. De kapper heeft mijn haar grijs-paars (zie hier) geverfd. De paarse gloed komt door zilvershampoo vaak terug, wat ik zelf erg leuk vind. Hoe lichter blond je haar is, hoe meer kans je hebt dat ook jouw haar wat paarse tinten gaat vertonen als je de shampoo lang in laat trekken. De onderste lagen van mijn haar zijn echter wat lastiger te verven: deze plukken blijven vaak blond, omdat ze vermoedelijk net wat te donker zijn. Ook met de Fudge shampoo is dat zo. Desalniettemin maakt de shampoo de onderste plukken wel wat koeler, waardoor mijn haar een mooie mix wordt van verschillende tinten. Zie de foto hieronder voor het eindresultaat! 

Review Zilvershampoo Fudge Clean Blonde vs NAK Platina Blonde | Resultaten Fudge | Haarimport

Ingrediënten / bijzonderheden:

Fudge Clean Blonde is verrijkt met Guarana, dat je haar sterker maakt. Ook heeft de shampoo een FragranceFuse formule, die ervoor zorgt dat je haar 24 uur heerlijk ruikt (echt waar dus!). De shampoo is vrij van parabenen.

Nak Platinum Blonde Anti Yellow Shampoo

Over naar de Nak shampoo! Naar eigen zeggen dus nog sterker dan de Fudge shampoo. Ik kon haast niet wachten om hem te proberen! Vol enthousiasme sprong ik onder de douche en masseerde ik de shampoo in mijn haar. Zonder handschoentjes uiteraard, want die vergat ik weer. Ook bij deze shampoo raad ik je wel aan om handschoentjes te gebruiken, of je handen achteraf heel goed te wassen. Zelf liep ik de volgende dag wel met een paarse gloed over mijn nagels. De shampoo heeft een dikkere consistentie dan de Fudge, wat ervoor zorgt dat er meer paarse tinten in een kleinere hoeveelheid kunnen worden gestopt.

Ook deze shampoo heb ik 5 minuten laten intrekken. De shampoo ruikt naar mijn mening net iets minder naar de kapper dan de Fudge shampoo, maar hij ruikt alsnog wel heel lekker (en de geur blijft lang hangen!). Na het wassen en drogen heeft mijn haar weer heel mooie violet tinten, de vergelijking was zo op het eerste gezicht lastig te zien. Er was nog steeds een kleurverschil met de onderste plukken haar: ze waren blond, maar... Wel een stuk koeler! Na twee keer wassen was ik helemaal overtuigd: wat een verschil! Mijn haar heeft weer een paarse / lila gloed. Minder fel dan bij de kapper, maar feller dan het ooit na mijn kappersbezoek is geweest! Het eindresultaat zie je hieronder!

Review Zilvershampoo Fudge Clean Blonde vs NAK Platina Blonde | Resultaten NAK | Haarimport

Ingrediënten / bijzonderheden:

De shampoo bevat een Aloë Vera extract, wat het haar kalmeert en de huid hydrateert. De shampoo is gemaakt met een hoge concentratie aan blauwe en violet pigmenten. Ook zit er titanium dioxide in, wat ervoor zorgt dat de kleur niet snel vervaagt.

Conclusie

Als het gaat om welke shampoo sterker is, ga ik zeker voor de Nak Platinum Blonde No Yellow Shampoo. Mijn haar heeft schitterende paarse, zilveren en grijze tinten en zelfs de lastig te kleuren plukken zijn een stuk koeler dan normaal. Hoewel Nak zegt dat de shampoo bestanddelen bevat die het haar goed voeden en niet zo stug maken - wat vaak toch het geval is bij een zilvershampoo - heeft mijn haar toch echt een goede conditioner of een fijn masker nodig. Advies nodig op het gebied van maskers? Zelf ben ik helemaal fan geworden van dit masker van Elgon! De geur is fantastisch en hij maakt je haar heerlijk zacht. Wat mij betreft de ideale combinatie voor onder de douche - inclusief de handschoentjes natuurlijk, die ik uiteraard nog steeds moet kopen ;-)

Wat is jouw favoriete zilvershampoo? En ga jij de Nak shampoo ook uitproberen? We zijn onwijs benieuwd!