Ombre, sombre en colombre: wat is het verschil?

Een aantal jaar geleden ontstond er ineens een nieuwe trend: de ombre. Inmiddels is deze haarverftechniek nog steeds hot en happening, maar is ‘ie ook behoorlijk geëvolueerd. Tijd dus om de ombre eens onder de loep te nemen en te kijken naar twee variaties op de ombre: de sombre en de colombre!

Ombre hairstyle | Haarimport | Ombre, Sombre, Colombre: wat is het verschil?

[bron]

De ombre: donkere kruin, lichte punten

Bij de ombre creëer je een subtiele kleurovergang, van donker bij de aanzet tot steeds lichter naar de punten. Je ziet een duidelijk verschil tussen de kleuren, maar er zit geen harde scheidingslijn in.

Ombre lijkt misschien een beetje op een dip dye, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Bij een dip dye is de overgang tussen de verschillende kleuren een stuk duidelijker te zien. Een ombre is een redelijk natuurlijke haarverftechniek, terwijl je bij een dip dye juist een groot contrast ziet tussen de beide kleuren.  

Sombre | Subtiele Ombre | Haarimport | Ombre, sombre, colombre: wat is het verschil?

[bron]

De sombre: de subtiele versie van de ombre

Sombre is eigenlijk een samentrekking van de woorden ‘subtle’ en ‘ombre’. Je raadt het al: deze verftechniek is het subtielere zusje van de ombre. Bij het verven maak je gebruik van meer kleuren dan bij de ombre, om de overgang zo een stuk zachter te maken. Bij een ombre zie je, ondanks de natuurlijke overgang, nog een heel duidelijk verschil tussen de kleur bij de haaraanzet en de kleur in de punten. Bij een sombre is dit verschil een stuk zachter. Ga je een sombre zetten op donker haar? Dan adviseren we je om gebruik te maken van warmere tinten. Zo blijft het effect zo natuurlijk mogelijk! 

Colombre: gekleurde ombre | Haarimport | Ombre, sombre, colombre: wat is het verschil?

[bron]

De colombre: de kleurrijke ombre 

Waar de sombre nog zo lekker subtiel is, is de colombre dat absoluut niet. De colombre is het gedurfde zusje van de ombre. Heb jij wel wat lef of ben je toe aan een volledig nieuw kapsel? Dan is een gekleurde ombre (colombre dus) iets voor jou. Een geleidelijk kleureffect, maar dan niet per se van licht naar donker. Nee, met een colombre kun je voor alle kleuren van de regenboog gaan, die elkaar van licht naar donker opvolgen. 

De colombre bestaat in verschillende vormen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de aanzet een natuurlijke kleur te houden, om vervolgens te laten overvloeien in de andere kleur. Je kunt er ook voor kiezen om bij de aanzet te beginnen met een bepaalde kleur (bijvoorbeeld donkerpaars) en deze via andere kleuren over te laten vloeien naar een lichtere kleur (bijvoorbeeld via blauw naar roze). Eén kleur, meerdere kleuren… Met de colombre kun je alle kanten op! 

Voor welke verftechniek je ook kiest, zorg ervoor dat je je geverfde haren goed verzorgt. Maak gebruik van een shampoo voor gekleurd haar (en een bijpassende conditioner) en verzorg je haar regelmatig een beetje extra met een fijn haarmasker. Weet je niet zeker welke verftechniek bij jou past of wil je tips over hoe je je haar het beste kunt verzorgen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, we staan altijd voor je klaar!