Met deze 6 tips blijven je krullen zo lang mogelijk zitten!

We kennen het allemaal: je staat uren voor de spiegel om jezelf mooi te maken. Voor een borrel, groot feest of gewoon voor je werk. De krultang komt erbij om je haar in topvorm te krijgen en als klap op de vuurpijl spuit je de halve fles haarspray door je haar in de hoop dat de krullen zo lang mogelijk blijven zitten. Maar niets is minder waar. Halverwege de dag of avond gebeurt precies datgene waar je bang voor was. Die krullen waar je zo je best op hebt gedaan, zakken langzamerhand uit. Daar moet toch iets op te vinden zijn? Het antwoord is ja! Lees snel verder, want deze 6 tips helpen je om je krullen zo lang mogelijk in topconditie te houden!

1. Was je haar niet voor het krullen

Zorg ervoor dat je haar niet net gewassen is als je je haar gaat krullen, maar doe het de dag van te voren. Ideaal toch? Dit compenseert te tijd die je normaal in het wassen en drogen steekt een beetje met het krullen van je haar! Maar waarom we het je afraden om je haren te wassen? Je krullen zullen beter pakken in wat stugger, droog haar dan in gewassen haar.

Heb je kroeshaar? Ook dan werken de krullen beter als je haar wat vettiger is. Heb je het toch net gewassen? Geen zorgen. Droogshampoo helpt om je haar wat stugger te maken. Je kunt droogshampoo natuurlijk ook gebruiken als je haar niet net gewassen is. Bij Haarimport zijn we fan van de droogshampoo van Fudge!

2. Föhn je haar op de koude stand.

Nadat je je haar met een hete krultang hebt gekruld, is het goed om er daarna koude lucht overheen te blazen. Dit zorgt voor stevige krullen waar je weer langer plezier aan beleeft! 

3. Föhn je haar ondersteboven.

Voor de mooiste, langst houdende krullen kun je je haar het beste ondersteboven föhnen. Zo krijg je meer volume in je haar en dus meer krullen. Dus, gooi je haar naar voren, hang met je hoofd ondersteboven en föhn dan vanaf de punten naar boven! Geloof het of niet, maar het werkt echt.

4. Gebruik een goede krultang.

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk: gebruik de juiste tools. De Max Pro Twist is onze ultieme favoriet: door het keramische materiaal van deze krultang droogt je haar niet uit. De Max Pro Twist is verkrijgbaar in verschillende maten. Gebruik je liever een stijltang om je haar te krullen? Dat kan natuurlijk ook! Twee vliegen, één klap. In dat geval raden we je aan om voor de Chi G2 stijltang te gaan. Hier lees je precies hoe je je haar met je stijltang kunt krullen.

Weet je niet wat voor jou de beste manier is om de mooiste krullen te creëren? Of twijfel je over de diameter die je nodig hebt? Laat je in een van onze winkels adviseren! Onze kapsters en / of haar experts helpen je graag verder.

Krullen zo lang mogelijk in je haar laten zitten door ze vast te zetten met krulspelden

[bron]

5. Zet je krullen vast met spelden.

Dit is een veelgebruikte tactiek onder professionele haarstylistes. Nadat je een pluk hebt gekruld, zet je de krul vast met een speld. Dit zorgt ervoor dat jouw krul langer de tijd heeft om in haar krul te blijven. Als je je haar vastzet met spelden, is het ook een stuk makkelijker om er met de koude föhn overheen te gaan! Je kunt de spelden laten zitten totdat je de deur uitgaat.

 6. HAARSPRAY! 

Het is en blijft cruciaal: haarspray. Maar let hierbij wel op welke haarspray je gebruikt. Het is namelijk niet de bedoeling om, zoals je misschien gewend bent, de halve fles leeg te spuiten. Naast dat dit ontzettend slecht voor je haar is, zorgt het er ook niet perse voor dat je krullen langer blijven zitten. De juiste haarspray zorgt hier gelukkig wel voor. Wij raden vaak de Fudge Skyscraper aan als goede allround haarspray, maar ieder haartype is anders. Voor advies kun je natuurlijk altijd terecht bij een van onze medewerkers!

 

Zo, nu ben je er klaar voor. Geloof ons, de volgende keer ga jij met prachtige krullen over straat! Voor ,maar ook na je werk of feestje. Oh ja, nog één tip dan: blijf na het krullen zoveel mogelijk van je haar af, hoe verleidelijk het ook is om er met je hand doorheen te gaan.