Interview met Christopher Cameron

Christopher, wat betekent beauty voor je?


Beauty betekent voor mij that het individu zich op zijn best voelt en presenteert, terwijl de modetrends die ontstaan er voor zorgen het individu de schoonheid van het idividu naar voren komt.Christopher Cameron

Wat is het dat haar voor je betekent?

Haar vertegenwoordigt een aspect van persoonlijke expressie van persoonlijke schoonheid. Mijn hele leven is haar mijn passie. Door mijn liefde voor het haar ben ik in gelegenheid om de hele wereld over te reizen en fantastische mensen te ontmoeten. Haar geeft de mogelijkheid om knappe mensen lelijk te maken en om minder aantrekkelijke mensen erg mooi te maken. Een oud spreekwoord zegt dat je haar en je tanden zijn de enige dingen die je elke dag draagt, dus heeft het veel aandacht en verzorging nodig.

 

Waar komt je creativiteit vandaan? Of anders gezegd, waar komen je artistieke ideeën vandaan?

Er zijn vele manieren waardoor inspiratie wordt gestimuleerd. Van iets simpels als een zonsondergang over de skyline van een stad of hoe licht zich verandert gedurende dag. Ik-zelf hou er van om naar tentoonstellingen te gaan. Ik hou er van hoe kunstenaars van verschillende disciplines hun ervaringen, culturele invloed en creatitiveit weten te communiceren.

Hoe dragen verschillende mensen binnen het bedrijf bij aan het eindresultaat van de collectie?

Onze collectie is echt het resultaat van veel werk en liefde van het gehele team. Bij ons is de som meer dan het geheel der delen. Geen enkele persoon binnen het bedrijf is niet betrokken geweest bij het leveren van input voor de collectie. Van de mensen die werken in de fabriek die er voor hebben gezorgd dat we alle producten op voorraad hebben voor productie. De bijdragen van deze mensen wordt altijd onderschat, maar zonder deze mensen kunnen wij onze artistieke vrijheid bij Elgon niet tonen en onderzoek doen naar mode en aan de hand daarvan onze collectie ontwerpen. 

Iedereen heeft een andere functie. Wat is jouw geheim om dit te harmoniseren en om hier een collectie van te maken?

Deze collectie heeft drie aparte stijlen van knippen en kleuringen, maar iedere stijl heeft een connectie met de ander. Daarom kan het worden geidentificeerd als een collectie, want er is altijd een link met hoe de stijlen technisch moeten worden uitgevoerd.

Waarom heb je er voor gekozen om te werken met Marco Girotti?


Marco is een echte professional met een geweldige reputatie en heeft een ware gave meegekregen als creatieve stylist. Zijn flair met haar is uniek. Hij is  erg bescheiden als persoon en het geeft me veel plezier om met hem te werken. Wanneer we hadden besloten dat Milaan onze inspiratie voor de collectie zou zijn, want Marco komt uit Milaan ondanks dat hij in San Francisco woont, kon ik me geen beter persoon bedenken wie de belangrijkste stylist zou zijn voor de collectie. Hij vertegenwoordigt de elegante stijl van de vrouwen in Milaan met de visie van een internationale stylist. Jullie kunnen hem allemaal volgen via Instagram.

Hartelijk dank voor je medewerking van dit interview. Wanneer zien we je weer in Nederland?
Ik hoop zo snel mogelijk! Ik zou het leuk vinden om binnenkort weer een workshop in Nederland te doen, maar dat moet allemaal nog ingepland worden.

 

Christoper Cameron kan ook worden gevolgd via Instagram.

tags: Eduction, Elgon