How to | Zelf een pony knippen

De pony is ideaal als je toe bent aan iets nieuws, maar je haar niet drastisch wilt afknippen. Heb je geen zin om hiervoor naar de kapper te gaan? Dan is deze voor jou!  In 5 stappen knip je namelijk in jouw eigen badkamer de perfecte pony, gratis en voor niets (indien je beschikt over de juiste benodigdheden dan)! Voor de perfecte pony kun je het beste gebruik maken van een goede kappersschaar, een kapperskam en een spiegel. Tip: knip je pony in je badkamer, dan vang je de haren direct in je wasbak op!

Stap 1: Zorg dat je haar droog is.

Waar je normaal gesproken voor het knippen van je haar eerst je haar nat maakt, is dat bij het knippen van een pony niet nodig. Ideaal, want dat scheelt een hoop tijd en gedoe! Met droog haar kun je namelijk beter zien hoeveel je er daadwerkelijk afknipt. Bij nat haar kan het na het opdrogen nog gaan krullen en dan is de kans groot dat je niet blij bent met het resultaat.

Stap 2: Borstel je haar goed door en verdeel het.

Wanneer je echt een volle pony wil, moet je meer haar vanaf de zijkanten pakken, dan wanneer je een plukjespony (fringe) wil. Wanneer je eruit bent hoeveel je van jouw haar wil gebruiken voor de pony, bind je de rest van je haar vast in een staart. Borstel vervolgens het ‘ponyhaar’ naar voren.

Fringe pony vs volle pony | How to zelf je pony knippen | Haarimport

[de fringe pony (bron) vs de volle pony (bron)] 

Stap 3: Knippen maar!

Bepaal hoe lang je jouw pony ongeveer wil hebben. Kam het ponygedeelte recht naar beneden, houd de pluk tussen middel- en wijsvinger vast en knip de pluk horizontaal of een beetje schuin af, net hoe jij het mooi vindt. Let op: houd je haar niet al te veer van je gezicht af! Dit geeft een vertekend beeld van de lengte.

Bekijk na het knippen of je de lengte van je pony mooi vindt. Zo niet, herhaal stap 3 dan met 6 tot 12 millimeter. Tip: knip de pony in eerste instantie wat langer af dan je eigenlijk leuk vindt, zo kun je hem altijd nog bijwerken! 

Stap 4: Knip plukjes voor een speelse look

Om de pony wat speelser te laten lijken, kun je er plukjes in knippen. Dit doe je door je schaar verticaal vast te houden en de onderkant nog eens wat bij te knippen. Dit kan wel een beetje op gevoel. Begin in het midden en werk vervolgens naar de zijkanten toe.

Stap 5: De final touch

Ga met je vingers door je pony om hem een beetje te stylen en kijk of hij leuk valt. Nog niet tevreden? Knip de wat verdwaalde plukjes dan nog wat bij. En tadaaa, klaar is kees! Gefeliciteerd met jouw zelf geknipte pony!

 

Kom je er toch niet uit of durf je het niet aan? Je kunt altijd in één van onze winkels langskomen voor advies of natuurlijk een afspraak maken bij onze kapsalon in Schiedam! We helpen je graag verder.