How to: je haar krullen met een stijltang

Wist je dat jouw stijltang multifunctioneel is? Je kunt hem namelijk hartstikke goed gebruiken om de mooiste krullen te creëren! Het is best even oefenen voor het mooiste resultaat, maar geen nood: we helpen je met liefde met wat tips & tricks, zodat jij binnenkort met prachtige krullen over straat gaat! 

Wat heb je nodig?

  • Stijltang
  • Hittebeschermer
  • Haarclip(s)
  • Haarspray/ Haarlak

First things first: de stijltang

Je haar krullen met je stijltang gaat het beste met een stijltang die niet al te plat en breed is: zo krijg je het mooiste resultaat. Deze stijltang van Chi is en blijft een goede keuze. Binnen 40 seconden is ‘ie op temperatuur en door het keramische materiaal droogt je haar niet uit door het stylen of krullen. Je kunt ‘m instellen tot wel 220 °C, wat fijn is als je dik (of stug) haar hebt. Bij dit haartype is het belangrijk dat je een goede hitte kunt creëren, anders heb je kans dat de krul niet goed in je haar komt of niet goed blijft zitten. 

Zorg voor een goede bescherming

Als je aan de slag gaat met je stijltang, is het belangrijk om je haar goed te beschermen tegen de hitte. Thermal Shield van BioSilk zorgt voor optimale bescherming en bevat zijde om je haar een mooie glans te geven.

Aan de slag!

En dan is het tijd om aan de slag te gaan. Zorg dat je haar goed droog is en dat je het glad hebt gekamd. Om een goed overzicht te houden van welke plukken je al hebt gehad, kun je je haar verdelen in secties. Houd bijvoorbeeld alleen de onderste laag los en steek de rest van je haar even op. Zo kun je gemakkelijk alle plukken doorlopen.

Tip: hoe dikker de pluk is, hoe groter de krul wordt! Pak je kleine plukjes? Dan krijg je ook kleinere krullen.

Hoe krul je je haar met de stijltang? | How To | Haarimport

Om je haar te krullen, zet je de stijltang bovenaan je haar. Vervolgens draai je de tang een slag, waardoor je haar er omheen wordt gerold. Schuif de stijltang, terwijl je haar eromheen gekruld zit, steeds een stukje naar beneden. Knijp hem niet te strak dicht, dan wordt het schuiven wel erg lastig! 

Kijk voor jezelf een beetje waar je begint met krullen: helemaal bovenaan, of pas meer richting de punten. Door hier af en toe mee te experimenteren, kom je uiteindelijk tot het voor jou beste resultaat! 

The finishing touch

Voor een natuurlijker eindresultaat kun je je haar losschudden na het krullen. Helemaal blij met hoe het eruit ziet? Dan wil je natuurlijk dat je krullen zo lang mogelijk blijven zitten! Gebruik haarspray om de krullen te fixeren. Fixx It van Elgon laat geen resten achter en maakt je haar niet hard, waardoor het er nog steeds natuurlijk uitziet. 

Tips & tricks

  • Heb je je haar net gewassen? Dan kan het zijn dat je krullen sneller uitzaken. Door je haar, voordat je het gaat krullen, te behandelen met een klein beetje droogshampoo, maak je het iets stugger! Hierdoor blijven de krullen langer zitten. 
  • De snelheid waarmee je de stijltang naar beneden laat glijden, heeft invloed op de krul. Ga je heel langzaam, dan worden je krullen strakker. Ga je sneller? Dan worden de krullen losser. Dit komt door de hoeveelheid hitte die het haar in model brengt. Hoe meer hitte, hoe strakker het zit! 
  • Ben je af en toe wat onhandig? Dan zijn hittebestendige handschoentjes geen overbodige luxe! ;) Hier vind je fijne handschoentjes die lang meegaan en je vingers beschermen tegen verbranding! 
  • Zorg ervoor dat je de tang niet al te lang op je haar houdt… Dit willen we natuurlijk allemaal voorkomen!