Hoe doe je clip in extensions in je haar?

Clip-in extensions zijn ideaal als je snel en gemakkelijk een nieuw kapsel wil - of als je je haar langer en voller wil laten lijken. Dit type extensions klik je vast aan je eigen haar. Je hoeft dus niet langs de kapper! In dit artikel vertellen we je alles over hoe je clip-in extensions in je haar moet doen. 

Clip-in extensions zetten: een stappenplan  

Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk als je de extensions in je haar wil zetten. Ga lekker op een stoel of kruk voor de spiegel zitten en leg alle extensions voor je neer. Klaar voor? Dit zijn de stappen die je moet nemen om de haarextensies in je haar te doen! 

1. Open de clips die vastzitten aan de extensions.

2. Kam je haar, zodat alle klitten eruit zijn. 

3. Maak een scheiding in je haar halverwege je hoofd, zo'n 10 centimeter boven je nek. Zet het haar dat boven de scheiding zit met een clip bovenop je hoofd vast, zoals kappers dat ook altijd doen. 

4. Pak nu de clip-in extensions en leg deze op de scheiding, dicht bij de hoofdhuid. Haak de clips nu vast in je haar en clip ze dicht. Begin hiermee in het midden van je hoofd en ga daarna verder met de twee andere stroken aan beide kanten van je hoofd. 

5. Doe nu je haar los en maak een nieuwe scheiding, circa 2 centimeter boven de clip-ins. 

6. Herhaal stap 3 en 4 nog eens met 3 nieuwe stroken haar

7. Maak je haar los en borstel het voorzichtig door. 

En voilà, je bent klaar met het zetten van je clip-in extensions! 

Tips voor clip-in extensions bij dun haar

Heb je dun haar? Dan heb je kans dat de extensions er makkelijker uit glijden. Om dit te voorkomen, kun je het haar vlakbij je hoofdhuid licht touperen. Het touperen maakt je haar een stukje stroever. Als je de clip-in extensions vervolgens aan het getoupeerde haar vastmaakt, blijven ze een stuk beter zitten!  

Extensions föhnen en stylen

Wil je de extensions na het indoen föhnen of stylen? Dat kan gewoon! Ons advies is wel om een goed serum of ander verzorgingsproduct te gebruiken. Door je extensions goed te verzorgen, blijven ze een stuk langer mooi!