Hoe bescherm ik mijn haar tegen de zon?

Hoe fijn de warmte van de zon ook is, jouw haar is er niet altijd even blij mee. De UV-straling verlicht de pigmenten in je haar en dat kan leuk zijn, maar de zonnestralen kunnen er ook voor zorgen dat je haar uitdroogt. Hierdoor kan je haar gaan splijten, afbreken, pluizig worden of beschadigd raken. Gelukkig kun je nog steeds dagen doorbrengen op het strand, zonder al die negatieve gevolgen! Benieuwd? Hier vind je wat tips! 

1. Smeer je haar in! 

Waarom zou je alleen je huid moeten insmeren met zonnebrand? Je haar is minstens net zo belangrijk! Geloof het of niet, ook voor jouw haar is er een soort zonnecrème op de markt. Het heet misschien wat anders, maar er zit wel een beschermende SPF-factor in verwerkt. Neem bijvoorbeeld deze haarcrème van Kérastase, deze haarspray van L'Oréal of dit masker van Schwarzkopf

2. Draag je haar in een knot

Pak je haar bij elkaar en bind het in een hoge (of lage) knot. Dat is niet alleen lekker luchtig in hoge temperaturen, maar ook nog eens goed voor je haar! Doordat je haar in een knot zit, wordt er namelijk minder oppervlakte van je haar blootgesteld aan de zon. Win-win! 

Hoe bescherm ik mijn haar tegen de zon? | Haarimport  

3. Draag een hoed

Een hoed beschermt nog meer van je haar dan een knot. Reden te over om dus een leuk hoofddeksel in te slaan! Een bandana, haarband, pet of iets anders kan natuurlijk ook. Het is maar net wat jij leuk vindt! 

4. Leef gezond

Naast het gebruiken van speciale stylingsproducten, scheelt het ook om goed in de gaten te houden wat je binnen krijgt. Denk aan genoeg vitamines, eiwitten en mineralen. Ook is het belangrijk om genoeg water te drinken op een dag. Dit zorgt ervoor dat je haar gezond is en in staat is zich te weren tegen de sterke UV-straling. 

5. Smeer ook je scheiding goed in 

Ken je dat? Dat je scheiding er wat rood uitziet na een dagje in de zon? Dat komt omdat er op dit stuk van je hoofd veel directe zonnestralen terecht komen. Er zit namelijk geen haar om je hoofdhuid te beschermen! Vergeet dus niet om wat zonnecrème op je scheiding te smeren. Het nadeel is natuurlijk dat je haar snel vet wordt, maar gelukkig kun je dit effect optisch tegen gaan door een fijne droogshampoo te gebruiken.