Haarinvlecht tips - nooit meer een bad hair day!

[bron headerafbeelding]

In onze vorige blog Herfstbestendige kapsels beschreven we dé kapsels waarmee jij elke storm trotseert. Eén daarvan was de vlecht! Niets is zo fijn als je haar uit je gezicht te hebben én er tegelijkertijd ook nog eens stylisch bij te lopen. Natuurlijk is het niet voor iedereen even makelijk om in te vlechten. Daarom geven we in deze blog een aantal handige tips. 

Een makkelijke start

 

Begin eerst eens met het uitproberen van een simpele vlecht; verdeel je haar in drie plukken en leg deze één voor één over elkaar. Is dit voor jou een makkie? Dan kun je het invlechten proberen! Je start hierbij exact hetzelfde; namelijk je haar verdelen in drie plukken. Het enige verschil is dat je bij deze vlecht de plukken vanaf bovenop je hoofd pakt. De techniek van het vlechten is hetzelfde als bij een gewone vlecht, alleen pak je bij het invlechten steeds een pluk haar van de zijkant erbij.

Haarinvlecht tips: het begin van je vlecht | Haarimport

[bron

 

Boxer braids

 Ga je toch liever voor de boxer braids? Zorg er dan voor dat je je haar in twee delen verdeelt voordat je start met invlechten; eerst verdeel je het linkerdeel in drie plukken en start je met vlechten en daarna doe je exact hetzelfde bij het rechterdeel.

Boxer braids | Haarinvlecht tips | Haarimport

[bron

Haarconditie

Als je haar nét gewassen is, is het ontzettend moeilijk om de plukjes bij elkaar te houden. Je haar is dan erg glad en zacht, waardoor er structuur ontbreekt. Vetter haar of nat haar zorgen ervoor dat je vlecht beter blijft zitten. Salt spray is ook nog een goede optie, wanneer je tóch net je haar gewassen hebt, maar wel graag een vlecht in wilt.

Té strak?

Je kent het vast wel; het welbekende logeerpartijtje bij oma. S’ochtends vroeg deed ze niets liever dan je haar invlechten en jij durfde niet te zeggen dat het éigenlijk net iets te strak zat. Zat je daar met je strakgetrokken gezicht én hoofdpijn dat je had.. Ga jij liever niet voor de strakke look? Dan is de messy braid natuurlijk ook een prima oplossing (én ook nog eens heel trendy op het moment!). Je kunt ‘m dan wel invlechten, maar vervolgens breder maken door de vlecht los te trekken en aan de voorkant wat plukjes los te trekken.   

 

Messy braid | Haarinvlecht tips | Haarimport

 

[bron

Vissengraat

De vissengraat vlecht ziet er altijd erg ingewikkeld uit, maar goed nieuws: dit is dus juist helemaal niet het geval! Je verdeelt je haar in slechts twee plukken en trekt vervolgens een dunne pluk haar vanuit het linkerdeel naar het rechterdeel én andersom. Herhaal dit vanuit het rechterdeel en ga net zo lang door tot je aan de onderkant van de vlecht bent. Om de vlecht breder te laten ogen; trek je zodra de vlecht af is nog iets uit elkaar. That’s it!

Zijwaartse visgraatvlecht | Haarinvlecht tips | Haarimport 

[bron

Side braid

Je kunt de vissengraat ook aan één kant vlechten. Deze look creëer je door voordat je begint met vlechten ervoor zorgt dat al je haar aan één kant zit. Vanaf dat moment kun je exact hetzelfde vlechten als bij de vissengraat vlecht en ontstaat er een sidetail braid. Ook erg leuk!

Oefenen, oefenen, oefenen.

Misschien wel de meest cliché tip die we je kunnen geven, maar wel erg belangrijk: blijf oefenen! Op YouTube staan ontzettend veel tutorials die je ondersteunen bij het invlechten. Het is net als fietsen; je vingers moeten de juiste manier leren om gewend te raken aan de draaiing en beweging. Neem hier de tijd voor.

Ben je het helemaal zat en laat je je haar het liefste invlechten door een expert? Bezoek dan onze kapsalon aan de Lange Kerkstraat 17 in Schiedam. Onze kappers helpen je graag!