De leukste knot voor op werk én een avondje uit? Dit is 'm!

Het haar rondgedraaid en met een elastiekje vastgemaakt – ofwel de knot – zal nooit uit de tijd raken. De ene keer hipper dan de andere keer, maar we zullen ‘m (als het aan mij ligt) altijd blijven zien. Hoog op het hoofd, met of zonder vlecht, het kan allemaal. Vandaag zal ik jullie de variant laten zien die zowel op het werk erg praktisch is als elegant tijdens een avondje uit. Ik presenteer je... 

De rommelige lage knot

De rommelige lage knot is ideaal voor wanneer je er casual, maar toch classy uit wil zien! Hij is alles behalve saai, maar ook niet over the top. Ook als je dun haar, kort haar of laagjes hebt, kun je deze look in een handomdraai creëren. Hij is sexy, vrouwelijk, praktisch en alledaags. Ook bij koningin Máxima is de lage knot populair, hoewel zij hem net wat strakker draagt dan wij 'm hier aan je laten zien. 

De leukste knot voor een avondje uit of op kantoor | Lage rommelige knot | Haarimport

[bron]

Hoe creëer je deze knot?

Voor wanneer je glad haar hebt, helpt het om je haar eerst wat te touperen. Daarnaast geeft getoupeerd haar ook meer dat rommelige, speelse effect wat deze knot juist zo leuk maakt. Pak de bovenste helft van je haar vast en clip dat even vast bovenop je hoofd. Pak vervolgens de onderste helft van je haar bij elkaar, bind het vast met een elastiekje, maar trek het haar er op het laatst niet helemaal, maar half doorheen. Zodat het dus een knotje wordt. Maak hem heel losjes.

Haal nu de clipjes bovenop uit je haar. Het is belangrijk dat je wel een midden- of zijscheiding hebt. Als het goed is, heb je dus zowel links als rechts wat haar hangen. Dit haar ga je aan beide kanten naar achteren vast zetten. Als je aan de slag gaat met deze knot, zijn schuifspeldjes dus je beste vrienden! De linkerhelft van je haar breng je schuin over de knot heen en zet je dan aan de andere kant vast. Voor de rechterhelft van je haar doe je hetzelfde.

Als er nog wat plukjes uitsteken, kun je deze rondom je knot met schuifspeldjes vastzetten. Om ervoor te zorgen dat 'ie de hele dag en/of avond goed blifjt zitten, spray je er nog wat haarspray overheen. De Fudge Skyscraper zorgt ervoor dat je haar zelfs het wildste feestje aan kan. Voor het echte speelse effect kun je er aan de voorkant nog wat plukjes uithalen. 

Heb jij deze knot geprobeerd? We zijn benieuwd hoe 'ie stond!