Zo bescherm jij je haar tegen de hitte van elektrische styling tools

Veel mensen maken gebruik van elektrische apparaten om het haar na het wassen in model te brengen. Föhnen, stijlen, krullen... Bij al deze manieren wordt gebruik gemaakt van hitte.

De meeste krul- en stijltangen kunnen tot zo’n 220 °C warm worden en als je geluk hebt, kun je de temperatuur zelf instellen. Bij Haarimport raden we altijd aan om te kiezen voor een krul- of stijltang waarbij je de temperatuur zelf kunt instellen. Hierdoor kun je namelijk de hitte aanpassen aan jouw haartype. Wel zo fijn natuurlijk! 

Wat is de juiste temperatuur om mijn haar mee te stijlen?

Om uit te vinden welke temperatuur het beste bij jouw haar past, kun je verschillende temperaturen gebruiken en kijken wanneer je resultaat ziet. Begin bij 150 °C en test de tang op je haar. Zie je geen resultaat? Zet de tang dan 10 graden hoger en probeer het weer uit. Zo kun je steeds objectief bekijken welke temperatuur het meest geschikt is voor jouw haar. Qua richtlijnen kun je de volgende temperaturen aanhouden: 

Fijn haar: 160 °C – 180 °C

Medium haar: 180 °C - 200 °C

Dik haar: 200 °C of hoger

Zorg er altijd voor dat de temperatuur niet hoger komt dan 215 °C. Bij deze temperatuur kan de tang de keratine in je haar doen smelten. Dit resulteert vaak i gespleten haarpunten, afgebroken stukken en zelfs krullen die permanent stijl blijven. Schade die eenmaal aan het haar is toegebracht, is niet meer terug te draaien, behalve door de schaar erin te zetten. Zorg er daarom altijd voor dat het haar goed beschermd is tijdens het stijlen!

Hittebeschermers

Gebruik tijdens het stijlen van je haar altijd een hittebeschermer. Deze producten leggen als het ware een seal om het haar heen, waardoor de haarschubben worden afgesloten. Hierdoor blijft de vochtbalans in het haar behouden en ziet het er minder poreus uit. Het resultaat? Gladder en glanzender haar! 

Hittebeschermers zijn er in vele soorten en maten. Spray, olie, crème... Alles is mogelijk! Maar welke past bij jou haar? We helpen je graag op weg. 

Hittebeschermers voor fijn en beschadigd haar  

BioSilk Silk Therapy | Haarimport

Voor fijn haar is de Fudge Tri-Blo een goede hittebeschermer. Deze spray zorgt ervoor dat je haar beschermd en gevoed wordt voor én tijdens het gebruiken van je styling tools. De spray is gemaakt om tijdens het stijlen de gezondheid van de haarschacht te bevorderen. Tegelijkertijd maakt het je haar heerlijk glad en zacht. Fudge Tri-blo is ook verkrijgbaar in de Violet Toning Variant. Deze spray neutraliseert warme tinten in het haar en is dus ideaal voor wit, asblond en grijs haar!

Onze tweede favoriete hittebeschermer voor fijn haar is de Biosilk Silk Therapy. Dit serum houdt zijn eigen gewicht in vocht vast, wat het serum sterk vochtregulerend maakt. Het serum vult de openstaande haarschubben op en maakt zo je haar glad. Het serum bevat een hittebeschermer tot 210 °C en zit vol met zijdemoleculen die extra gaan glanzen als het serum in contact komt met warmte. Het serum kan zowel voor als na het stylen gebruikt worden; voor het stylen als hittebeschermer en na het stijlen als finishing touch! 

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht spray met een ingebouwde hittebeschermer en lage holdfactor, is de Fanola Thermal Protective Spray iets voor jou. De spray is verpakt in een bus onder aerosol druk, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te vernevelen is. Dit is ideaal voor fijn haar, omdat het haar na het sprayen niet te vochtig wordt. Ook wordt het haar niet verzwaard. 

Hittebeschermers voor medium haar

hittebeschermers voor medium haar | Haarimport

Chi ken je waarschijnlijk wel van de elektrisches tyling tools, maar wist je dat ze ook hittebeschermers verkopen? De CHI 44 Iron Guard is een onwijs fijne hittebeschermer voor medium haar. Naast de beschermende factor biedt de Chi 44 Iron Guard ook structuur in de vorm van versteviging. Het product bevat style memory, wat inhoudt dat het haar gedurende de dag terugveert naar het model waarin jij het in eerste instantie hebt gestyled!

Ook favoriet bij Haarimport? De Wella Thermal Image spray! Deze hittebeschermer werkt in twee fases: de eerste fase zorgt ervoor dat het haar wordt gevoed en beschermd (tot 220 graden), de tweede fase maakt het haar glad en zacht voor een goed te modelleren resultaat. De spray werkt voedend en is dus ideaal voor medium haar dat naast bescherming ook net dat beetje extra verzorging nodig heeft! 

En dan tip 3 voor medium hair... De Goldwell Sleek Perfection! Dit is een handig serum in sprayvorm dat beschermt tegen de hitte van stylingtools tot 200 °C. Het serum gaat ook haarbreuk tegen en voedt het haar van binnenuit. Het spray serum biedt 24 uur bescherming tegen een hoge luchtvochtigheid en is daardoor vooral fijn voor mensen met krullend en/of golvend haar die hun haar goed stijl willen krijgen. Door de ingebouwde kleurbeschermer zul je door dit serum langer met je huidige kleuring kunnen doen.

Hittebeschermers voor dik / kroezend haar

Onze ultieme tip voor dik of kroezend haar is de Chi Silk Infusion. Dit product heeft onwijs veel functies die allemaal samenwerken om het haar zo goed mogelijk te verzorgen. De Silk Infusionvan CHI bevat zijde-, tarwe- en sojaproteïnen die het haar van binnenuit versterken. De Chi Silk Infusion heeft een ingebouwde hittebeschermer en is voor zeer beschadigd of droog haar ook in de CHI Silk Infusion Keratin variant te verkrijgen. Deze versie bevat keratine, wat ervoor zorgt dat het beschadigde haar wordt opgevuld waar nodig.

Ook de L’Oréal Expert Nutrifier Creme de Brush is speciaal ontwikkeld voor zeer dik en/of droog haar. In de crème zit Glycerol: een actief verzachtend ingrediënt dat de voeding van het haar ondersteunt en verbetert. De crème bevat een hittebeschermer tot 230 °C. Deze crème is ideaal voor haar dat altijd maar droog lijkt te voelen. Het haaroppervlak voelt direct weer zacht en glad na gebruik.

En last but not least willen we je graag nog voorstellen aan de CHI Luxury Blow Dry Cream: een lichtgewicht blow-dry crème, die speciaal  voor de meest gladde en stijle kapsels is ontwikkeld. In de crème van CHI is Black Seed Oil verwerkt, wat het haar beschermt tegen pluis en beschadiging. Deze crème kan zelfs de meest luchtvochtige weersomstandigheden aan! De crème bevat een hittebeschermer tot 220 °C en zorgt ervoor dat het haar gedurende de dag beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Meer weten?

We hopen je met dit artikel wat op weg te hebben geholpen. Wil je meer weten over hittebeschermers of persoonlijk advies? Kom dan langs in een van onze winkels of neem contact met ons op via de website of social media!