5x de mooiste vlechten inclusief how to's

Bronnen header afbeelding: bron links | bron midden | bron rechts

 

Ze zijn even weggeweest, maar vlechten zijn anno 2019 helemaal terug! In 2016/2017 waren het voornamelijk de strakke Kardashian-Jenner vlechten die veel op straat voorbij kwamen, maar in 2019 krijgt deze look een upgrade! Benieuwd hoe de vlecht geüpgraded is én hoe jij zelf de mooiste vlechten kunt maken? Check onze inspiratiefoto’s en tips!  

De mooiste vlechten | Haarimport

(bron links | bron rechts)

1. Hair piercings

Wil je de traditionele strakke invlecht een twist geven? Dat kan met hair piercings! Deze piercings zijn (makkelijk te buigen) ringetjes die je in je vlecht kunt verwerken. Dit geeft je vlecht een wat meer warrige en meer bohemien uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos en je vlechten zijn iedere keer weer een beetje anders! Wij verwachten deze vlecht vooral veel te gaan zien op festivals, jij? Benieuwd hoe anderen de hair piercings gebruiken? Hier vind je een fijne inspiratievideo! 

Zelf ook uitproberen? Deze producten helpen je naar een optimaal resultaat:
Elgon Affix Hair Lift Volumepoeder – Dit product maakt de aanzet van het haar stugger, waardoor er meer volume ontstaat en de vlechten en hair piercings meer grip hebben. Deze is aan te raden voor een messy look.

 Elgon Affix Tame It! – Deze anti-frizz creme is perfect als je een strak en gladde look wil bereiken. Pluis verdwijnt en het haar blijft de hele dag op zijn plek zitten.

De mooiste vlechten | Space buns | Haarimport

(bron links | bron rechts)

2. Braided space bun 

Je kunt vlechten ook combineren met een knot. De ‘space buns’ ken je misschien al: twee knotjes bovenop je hoofd die een jaren ’90 vide geven. In 2019 worden deze knotjes opgefleurd in combinatie met vlechten! Je kunt ze bovenop je hoofd richting de knot vlechten, of juist in je nek beginnen, waarbij je van onder naar boven vlecht. Het soort vlek wat bij de braided space buns gebruikt wordt, is de opvlecht. Deze manier van vlechten zorgt ervoor dat je hairdo nog meer opvalt!

Denk jij nu “dat wil ik proberen?!” Snappen we! Hier vind je een handige how to. Qua producten raden wij de volgende aan ter ondersteuning:
- Elgon Affix Tame It! – Deze anti-frizz creme is perfect als je een strak en gladde look wil bereiken. Pluis verdwijnt en het haar blijft de hele dag op zijn plek zitten.

- Fudge Sea Salt Spray – Deze spray geeft het haar meer textuur zonder te verzwaren. Op handdoek droog haar geeft deze spray een lichte versteviging en op droog haar creëer je meer volume in de lengtes.

- Elgon Affix Hair Spray Fix Hold 70 – Deze haarspray houdt het kapsel de hele dag op zijn plek zonder te verzwaren of plakkerig te maken. De haarspray heeft ook een UV filter, dit is een fijne bijkomstigheid voor warme dagen, bijvoorbeeld op een festival!

De mooiste vlechten | Waterval vlechten | Haarimport

(bron links | bron rechts)

3. Mermaid braid 

De mermaid braid is een vlecht die eigenlijk bestaat uit meerdere vlechten. Je bindt de vlechten uiteindelijk samen tot één grote vlecht op je rug. De naam dankt de Mermaid braid aan het feit dat ‘ie wel iets weg heeft van een vissenstaart. Heb je niet zoveel ervaring met vlechten? Dan zal het best lastig zijn om deze vlecht voor elkaar te krijgen. Als je wel wat meer ervaring hebt met vlechten zal het makkelijker zijn. Hier vind je een handige how to van deze vlecht! Tip: verwerk ook visgraat vlechten in je mermaid braid om meer dimensie toe te voegen aan je haar.

 Aan de slag? Deze producten helpen je!
- Elgon Affix Hair Lift Volumepoeder – Dit product maakt de aanzet van het haar stugger, waardoor er meer volume ontstaat en de vlechten meer grip hebben. Deze is aan te raden voor een messy look.

- Fudge Texture Spray – Deze spray wordt gebruikt op droog haar. Deze geeft meer grip en volume aan de lengten, waardoor het kapsel wel 3 x zo groot lijkt. Ideaal voor de mermaid braid!

- Elgon Affix Shine It! – Deze glasspray zorgt er voor dat de vlecht een glossy finish krijgt en er niet droog uit gaat zien. Een perfecte tegenhanger voor de matte texturizers.

De mooiste vlechten | Waterval vlecht | Haarimport

(bron links | bron rechts)

4. Waterval vlecht

De waterval vlecht is een ideale hairdo als je je haar graag wat losser draagt. Bij deze vlecht lijkt het net of je vlecht maar aan één kant vastzit. De waterval vlecht wordt vaak gebruikt in trouwkapsel en staat beeldschoon met een los vallende krul. Als je de waterval vlecht los invlecht, krijg je een wat meer beachy look. Ideaal dus voor als de lente en zomer straks écht van start gaan! Stap voor stap zien hoe je dit kapsel maakt? Dat kan hier!

Deze producten helpen je naar de perfecte waterval vlecht:
- Wella Eimi Dry Me  - Deze droogshampoo geeft een lichte textuur aan het haar, maar behoudt de natuurlijke glans. De spray geeft zowel volume aan het haar als versteviging aan de vlecht.

- Elgon Affix Shine It! – Deze glasspray zorgt er voor dat de vlecht een glossy finish krijgt en er niet droog uit gaat zien. Een perfecte tegenhanger voor de matte texturizers.

De mooiste vlechten | Visgraat vlecht | Haarimport

(bron links | bron rechts)

5. Visgraat vlecht

Bij een visgraat vlecht gebruik je in plaats van drie strengen, twee strengen haar. Deze manier van vlechten is heel makkelijk om jezelf aan te leren, maar als je graag een voorbeeldje bij de hand hebt, klik dan hier! Het leukste aan de visgraat vlecht is dat je ‘m heel makkelijk kunt verwerken in andere haarstijlen. Zo krijgt iedere stijl toch een eigen twist.

Voor een optimale visgraat vlecht raden wij je aan deze producten te gebruiken: 
- Wella Eimi Thermal Shield – Deze beschermende spray geeft zowel versteviging als bescherming bij gebruik van hitte op het haar.

- Elgon Affix Hair Lift Volumepoeder – Deze poeder maakt de aanzet van het haar stugger, waardoor er meer volume ontstaat en de vlechten meer grip hebben. Deze is aan te raden voor een messy look.

- Wella Eimi Dry Me  - Deze droogshampoo geeft een lichte textuur aan het haar, maar behoudt de natuurlijke glans. De spray geeft zowel volume aan het haar als versteviging aan de vlecht.