5x de mooiste mannenkapsels

We hebben het vaak over de beste looks voor de lente, zomer, festivals, kort of lang haar. Maar de mannenkapsels zijn minstens net zo belangrijk! Als man denk je misschien dat je weinig verrassends kunt met jouw kapsel. In veel gevallen is het kort en weinig uitdagend. Maar niks is minder waar, want ook als man kun je flink uitpakken! Inspiratie nodig? Die hebben we voor je. Zie hier: de 5 mooiste mannenkapsels! Oh enneh, als vrouw natuurlijk ook hartstikke leuk om lekker bij weg te dromen. Welk kapsel zie jij wel zitten voor jouw vriend? ;-)

 

Out of bed look | 5x mooiste mannenkapsels | Haarimport

[bron]

1. Makkelijk én mooi: de out of bed look

Heb je weinig zin om veel moeite te besteden aan je haar? Dan is een out of bed look voor jou ideaal. Vooral als je van nature een beetje krullend haar hebt, werkt dit kapsel perfect. Heb je van nature steil haar? Laat je haar dan in ongelijke lentes knippen. Zo kun je toch een warrige out of bed look krijgen! En hoewel je voor deze look weinig styling producten nodig hebt, kan een pasta of klei helpen om wat volume te creëren. Onze favoriet is de Schwarzkopf Osis Thrill!

 
Buzz cut | 5x mooiste mannenkapsels | Haarimport
 

2. Lekker fris: de buzz cut

Dit kapsel is kort, korter, kortst. Als je last krijgt van dunner wordend haar, is dit kapsel ideaal. En natuurlijk is het ook heerlijk om een buzz cut te hebben in de zomer: lekker luchtig! Tip: ga niet zelf met de tondeuse aan de haal, maar laat dit aan een kapper of barbier over. Wil je de buzz cut een twist geven? Laat je haar dan aan de zijkant nog korter maken dan bovenop! 

Side part / zijscheiding | 5x mooiste mannenkapsels | Haarimport

[bron]

3. De zijscheiding

Als je wat meer en dikker haar hebt, is dit het ultieme kapsel dat voor jou is weggelegd. Bovendien staat dit kapsel goed bij iedere gezichtsvorm! Dit kapsel ligt net boven de oren en vergt wel wat aandacht. Het zit niet elke ochtend als vanzelf helemaal goed. Een fijne wax kan dan wonderen doen om het goed in model te krijgen. 

Haar op schouderlengte | 5x mooiste mannenkapsels | Haarimport

[bron]

4. Haar op schouderlengte

Het vergt wat aandacht en moeite, maar haar op schouderlengte is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld! Als je nog kort haar hebt, maar graag naar lang haar toe wil, zul je even door een lastige periode gaan. Maar geloof ons: uiteindelijk komt het helemaal goed! Het voordeel van langer haar is dat je er niet veel aan hoeft te doen om het in model te krijgen. Wil je een wat meer casual / nonchalante look? Dan kun je altijd wat zoutspray gebruiken! Met halflang haar kan het ook heel leuk zijn om je haar in een knot te dragen! 

Slick Back haar | 5x mooiste mannenkapsels | Haarimport

[bron]

5. Grease lightnin: de Slick Back

Gek op Grease, of in ieder geval de mooie kapsels uit de film? Let's go retro, ga voor de slick back! Dit kapsel is kort aan de zijkanten en achterkant, maar bovenop langer. Mét kuif uiteraard. De Slick Back werkt het beste voor dunner haar. Gebruik pasta in nat haar en haarlak om het in de juiste vorm te krijgen en te houden. Deze haarlak van Redken Brews houdt je haar de hele dag op zijn plek!