5 stappen voor een perfect haarkleurritueel volgens Elgon Colorcare

Welke stappen moet je zetten om tot een perfect haarkleurritueel te komen? Wij spraken de experts van Elgon Colorcare en zetten hun tips en adviezen om in dit artikel. Lees dus snel verder, dan ben jij binnenkort ook expert op het gebied van haarkleuringen! 

Bij het inplannen van de kleurafspraak kun je de klant adviseren om het haar 48 uur voor de behandeling niet meer te wassen. Dit zorgt ervoor dat de haarkleur uiteindelijk beter pakt. 

Stap 1: Diagnose Consult de klant.

Maak allereerst een diagnose van het haar. Hierbij houd je rekening met de natuurlijke diepte van het haar, het percentage van het haar dat wit/grijs is en de kleur die het haar nu heeft. 

Vervolgens kijk je naar het gewenste kleurresultaat en kies je de geschikte haarkleur en peroxide.

Stap 2: Mixen en Applicatie

Bij het mixen en appliceren van de kleur kun je zorgen voor meer comfort door 2 gram Elgon Colorcare Lenitive Cream pH 5.5 te gebruiken voor elke 15 gram van het mengsel van haarverf en peroxide.

Als een klant een zeer gevoelige hoofdhuid heeft, voeg je tot 25% Elgon Colorcare Lenitive Cream pH 5.5 toe aan het totale mengsel. Als het mengsel bijvoorbeeld in totaal 60 gram is, kun je dus 15 gram Elgon Colorcare Lenitive Cream pH 5.5 toevoegen. 

Als andere toevoegingen als Olaplex, Wellaplex en Link-D worden gebruikt, voeg dan de minimum hoeveelheid van Elgon Colorcare Lenitive Cream pH 5.5 toe.

Meng alle ingrediënten goed samen tot een glad papje. Ready? Nou... Bijna dan! Bescherm altijd de gezichtscontouren van de klant om huidverkleuring te voorkomen. Skin Guard pH 6.5 is hiervoor een ideaal middel. 

 

Vervolgens breng je het kleurmengsel aan. Houd hierbij rekening met de aanbevolen inwerktijd. Wees niet te gehaast! Leg je kam bij de applicatie ook altijd plat op de hoofdhuid om irritatie door de haren te voorkomen. 

Stap 3: Reinigen

Is de inwerktijd voorbij en ziet de kleur er goed uit? Dan kun je het haar en eventueel de huid reinigen. Als je geen Skin Guard hebt gebruikt, kun je de Elgon Stain Remover pH. 6.5 gebruiken om overgebleven vlekken van de haarlijn te verwijderen.

Om de pH-waarde van het haar te herstellen, verwijder je alle chemische restanten uit het haar met de Elgon Scalp Cleaner pH. 5.5. Dit doe je nadat de kleuring is uitgespoeld. Breng de mousse aan op het haar en masseer de hoofdhuid om het product tot aan de huid aan te brengen. Spoel het vervolgens uit.

Stap 4: Kies de juiste shampoo

Om de kleur te beschermen en te fixeren, kies je een shampoo die past bij het haartype van de klant. Voor fijn tot normaal gekleurd haar kun je Elgon Delicate Shampoo pH 5.5 gebruiken. Is het haar droog of beschadigd? Gebruik dan Elgon Re-Animation Shampoo pH 5.5.

Breng de shampoo aan op vochtig haar, masseer en spoel het daarna uit.

Stap 5: Hydrateer

Om een glanzende en blijvende kleur te garanderen, is hydratatie belangrijk. Om hiervoor te zorgen, kun je de Elgon Delicate Conditioner gebruiken. Deze conditioner heeft 3 minuten inwerktijd. Zijn deze minuten voorbij? Spoel het haar dan goed uit.

Je kunt ook de Elgon Re-Animation Pack pH 5.5 gebruiken voor extra hydratatie. Dit product laat je 3 tot 10 minuten intrekken, om het vervolgens weer uit te spoelen.

Extra: Color Toning

Als het haar blond of grijs is geverfd, kan het zijn dat er gele tonen ontstaan. Om deze te neutraliseren, kun je een Zilver Shampoo en/of Zilver Conditioner gebruiken. 

Voor warm bruin haar kun je een Anti-Rood Shampoo gebruiken om ongewenste rode tonen te neutraliseren.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het perfecte kleurritueel of heb je hulp nodig bij het verkrijgen van de perfecte kleur? Onze experts staan voor je klaar. Neem vooral contact met ons op of kom langs in een van onze winkels als je meer wil weten! 

tags: Elgon