5 gouden tips bij het gebruik van de stijltang

Ben jij een fan van de stijltang en gebruik je hem regelmatig, maar ben je bang om je haar te beschadigen? Dat kunnen wij ons voorstellen. Gelukkig kun je een hoop voorzorgsmaatregelen nemen om je haar, ondanks het veelvuldig gebruik van de stijltang, gezond te houden! Ook met de juiste verzorging na het stijlen zorg je voor een glanzende bos haar, zonder beschadiging of gespleten haarpunten! 

De kwaliteit van verschillende stijltangen kan enorm verschillen. Je hebt stijltangen in verschillende prijscategorieën. Een goedkopere stijltang wil niet per se zeggen dat het geen goede stijltang is. Let vooral op of je de temperatuur van de stijltang zelf kunt instellen. Als je dit kunt doen, kun je de temperatuur zo laag mogelijk zetten. Hiermee kun je al veel schade beperken! Welke temperatuur je nodig hebt, ligt aan jouw haartype. Dun haar wordt al steil bij een temperatuur van 150 tot 180 graden, maar krullend haar of kroeshaar kan een temperatuur van  220 tot 235 graden nodig hebben.  

1. First things first: gebruik de juiste tools

Bij Haarimport zijn we fan van de stijltangen van CHI. Deze stijltangen hebben zichzelf door de jaren heen bewezen als favoriet bij zowel professionele kappers als consumenten. De CHI stijltangen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, wat fijn is als je het apparaat regelmatig wil gaan gebruiken. Vind je de stijltangen van CHI wat te duur? Dan raden wij je aan om te gaan voor een stijltang van Max Pro. Deze stijltangen worden vooral geroemd door hun snelheid: ze zijn snel warm én helpen je je haar in een mum van tijd te stylen! 

2. Bescherm je haar tegen de hitte

In het kader van kleine moeite, groot resultaat: gebruik een heat protector! Heat protectors, ook wel hittebeschermende producten, leggen een beschermend laagje over je haar. Zo kan de warmte van de stijltang minder directe schade toebrengen. Ook fijn: de heat protectors bevatten vaak extra verzorgende bestanddelen, waardoor je je haar niet alleen beschermt, maar ook nog eens verzorgt.

5 gouden tips bij het gebruik van de stijltang | Haarimport  

3. Gebruik een goede shampoo en conditioner

De hitte van de stijltang kan je haar uitdrogen. Daarom is het goed om een shampoo en conditioner te gebruiken die je haar extra voeden. Arganolie staat bekend als een goed, natuurlijk product dat zorgt voor extra vocht, zonder het haar te verzwaren. Je vindt dit soort voedende ingrediënten vaak in shampoos voor krullend haar (en de bijbehorende conditioners), maar ook in shampoos voor beschadigd haar. De CHI Argan Oil lijn is bij ons een favoriet. Deze lijn bevat zowel arganolie als moringaolie, wat je haar herstelt en ervoor zorgt dat het van binnenuit versterkt wordt. 

4. Plan een pamperday

Fijn en handig: een pamperday! Dit is een dag waarop je net wat extra moeite steekt in het verzorgen van bijvoorbeeld je haar. Normaal gesproken volstaan een goed voedende shampoo en conditioner, maar als je vaak gebruik maakt van de stijltang, is het fijn om regelmatig een momentje in te plannen om je haar wat extra te verzorgen. Maak op zo’n dag bijvoorbeeld wat extra tijd voor een haarmasker, wat vaak toch langer moet intrekken dan een conditioner. Door een haarmasker te gebruiken, help je je haar te herstellen en zorg je ervoor dat het in de toekomst beschermd is tegen de schadelijke invloeden van de stijltang! 

5. Geniet, maar stijl met mate

Tja, misschien een beetje een inkoppertje, maar daarom niet minder belangrijk: laat je haar af en toe ook even met rust! Het is geen goed idee om elke dag gebruik te maken van de stijltang. Bovendien is het vaak ook niet nodig: tussen de wasbeurten door is het vaak voldoende om je haar één keer te stijlen. Wordt jouw haar snel vet en moet je het dus vaak wassen? Een shampoo voor vet haar kan dan uitkomst bieden. Ook het gebruik van een droogshampoo kan ervoor zorgen dat je het wassen (en vaak dus opnieuw stijlen van je haar) net nog een extra dagje kunt uitstellen!