3 onmisbare tips om je haarkleur zo lang mogelijk te behouden

Na een kleurbehandeling met haarverf is het onwijs belangrijk om je haar goed te verzorgen. Maar wat zijn nu de juiste artikelen om je haarkleur te behouden en je haar tegelijkertijd de juiste verzorging te bieden? In dit artikel geven we de belangrijkste tips! 

 

1. Gebruik de juiste Shampoo

Het lijkt misschien een eenvoudige tip, maar veel mensen vergeten te controleren of hun gebruikelijke shampoo geschikt is voor gekleurd haar. Shampoos met sulfaten kunnen de haarkleur aantasten, waardoor de kleur sneller vervaagt. Gelukkig hebben veel merken tegenwoordig een shampoo die geschikt is voor gekleurd haar. Denk hierbij aan L'oréal Série Expèrt Vitamino Color A-OX Shampoo, Schwarzkopf Bonacure Color Rich Shampoo of Goldwell Dualsenses Color Shampoo.

Er zijn ook shampoos die een geverfde kleur extra uitlichten. Heb je asblond haar en wil je de koele tint behouden? Ga dan zeker voor een fijne Zilvershampoo. Ook No-Orange Shampoo of Anti-Red Shampoo kan je helpen om de juiste kleur te behouden en te versterken. 

2. Gebruik een conditioner of een masker

Vul je shampoo voor gekleurd haar aan met een conditioner en/of masker voor gekleurd haar. Deze producten beschermen het haar en bieden extra voeding. Tips nodig? Onze favorieten zijn Kérastase Réflection Chromatique Fondant en Redken Color Extend Magnetics Conditioner.

Er zijn ook kleurconditioners met daarin pigment die de haarkleur een onderhoudsbeurt geven. Hierdoor kun je je haarkleur af en toe een flinke opfrisser geven. Heb je het gevoel dat de kleur vervaagt? Gebruik dan ongeveer eens per week de kleurconditioner. Onze favoriete kleurconditioners zijn de Nak Colour Masqye Coloured Conditioner, Elgon I-Care Kleurconditioner en de Indola Colorblaster.

3. Bescherm je haar tegen de zon en het zwembad

Ga je naar het zwembad of heb je je haar in de zomer geverfd? Bescherm je haar én haarkleur dan tegen de schadelijke invloed van UV-stralen! Gebruik vooral tijdens zon- en strandvakanties zonbeschermingsproducten zoals Wella Care Sun Hair & Body Shampoo, Kérastas Soleil of Elgon Green Imagea HairCare Phytoguard

Pas tot slot een beetje op met elektrische styling tools. Stijltangen en krultangen kunnen je kleur en je haar door de warmte beschadigen. Gebruik bij het stylen van je haar altijd een goede beschermer, zoals de Chi 44 Iron Guard.

Meer weten?

Wil je meer weten over kleurbehoud of persoonlijk advies krijgen? Kom dan vooral langs in onze winkels of neem contact met ons op via onze website of social mediakanalen. We helpen je graag! 

Categorieën