Review Olaplex Zilvershampoo – de eerlijke mening van een beauty-editor

Review Olaplex Zilvershampoo – de eerlijke mening van een beauty-editor

De Olaplex No. 4P is de nieuwste lancering van het iconische merk Olaplex, dat voor het eerst onze aandacht trok met de No. 3 Hair Perfector. De meeste online reviews zijn veelbelovend, maar dat was te verwachten gezien de status van al hun producten. De zilvershampoo belooft gele en oranje ondertonen in het haar binnen enkele minuten te neutraliseren terwijl de shampoo ook nog eens het haar herstelt, verbetert en hydrateert. Maar kan deze shampoo de hype écht waarmaken? Ik test het graag voor je uit!   

Over de Olaplex zilvershampoo

Hoewel het merk al een arsenaal aan ongelooflijke producten in zijn assortiment heeft, is dit hun allereerste verstevigende zilvershampoo. Omdat ik de producten van Olaplex heel fijn vind, waren mijn verwachtingen dan ook zeer hoog. De sulfaatvrije formule van de Olaplex zilvershampoo bevat de kenmerkende Bond Building technologie voor het opbouwen van bindingen – die het haar binnendringt om schade aan het haar te herstellen. Net zoals de normale No.4 shampoo is deze formule 100% vegan en vrij van gluten, parabenen en sulfaten.

Review OIaplex Zilvershampoo

Ik beschouw mezelf als een expert als het gaat om zilvershampoo. Als een levenslange blondine heb ik zowat elke optie geprobeerd die er is in een poging om mijn haar er net zo ijzig uit te laten zien als wanneer ik de salon verlaat. Omdat de producten van Olaplex de gouden standaard zijn voor gekleurd haar, was ik meer dan enthousiast om hun nieuwste shampoo uit te proberen en te zien hoe het overeenkwam met mijn favoriete toning-producten.

Als blondine, kan ik je uit eigen ervaring vertellen hoe lastig het is om gele tinten uit het haar te krijgen. Na het afgelopen jaar meerdere zilvershampoo’s te hebben geprobeerd zonder resultaat, kan ik eerlijk zeggen dat deze shampoo van Olaplex een échte gamechanger is.

Op de fles staat dat je de shampoo één tot vijf minuten moet laten intrekken, dus als ‘ervaren’ toner besloot ik om voor de volledige vijf te gaan. Een van de onmiddellijke voordelen die ik na het aanbrengen opmerkte, is dat de shampoo geen paarse vlekken op mijn handen achterliet zoals sommige merken doen. Mijn haar voelde ook veel zachter dan normaal. Nadat ik klaar was met douchen, kon ik niet wachten om mijn haar droog te föhnen en te kijken of het iets in de buurt kwam van de gewenste kleur. Zoals je op mijn voor- en na-foto’s kunt zien, zag mijn haar er merkbaar minder koperachtig uit. Mijn highlights zagen eruit alsof ik er gewoon toner overheen had gesmeerd – terwijl het in werkelijkheid gewoon deze Olaplex-shampoo was. Bovendien voelde het gewoon beter, gezonder, zachter en meer gehydrateerd. Het beste gedeelte? Het duurde maar vijf minuten, in tegenstelling tot een bezoek aan de salon of andere behandelingen die ik in het verleden heb geprobeerd. Ik ben verkocht!

Olaplex review

Hoe gebruik je de Olaplex No. 4P

Om het meeste uit je No.4P Toning Shampoo te halen, raad ik je aan om het product wekelijks te gebruiken. Het moet als eerste stap in je doucheroutine op nat haar worden aangebracht, maar je kunt het eerst voorwassen met een gewone shampoo als je productophoping in je haar hebt. Als je de zilvershampoo aanbrengt, let er dan op dat je niet te veel gebruikt. De shampoo is namelijk ontzettend geconcentreerd. Laat de shampoo vervolgens een tot drie minuten inwerken. Wil je liever een intensere toning? Dan adviseer ik je om de shampoo wat langer in te laten werken. Zelf gebruik ik na de zilvershampoo de Bond maintenance conditioner No.5 en de Olaplex Bond Smoother No.6 om mijn haren nog eens extra te verzorgen. Mijn haar is namelijk vrij stug dus deze producten gebruik ik graag in mijn haarroutine.

Conclusie Olaplex Zilvershampoo

De zilvershampoo is mij super goed bevallen en ik zou de shampoo zeer zeker aanraden. De shampoo ruikt overheerlijk en buiten het feit dat het mijn haar mooi licht maakt, zorgt het ook nog eens voor zacht haar. Hiervoor gebruikte ik vaak de zilvershampoo van het merk Fanola, maar daar krijg ik helaas droog haar van, dus ik ben blij dat ik deze shampoo mocht uitproberen. De shampoo is wel aan de dure kant, maar gezien het feit dat je maar een klein beetje van het product nodig hebt, is de prijs van €28,50 het helemaal waard. Wil je toch liever een goedkopere zilvershampoo? Dan adviseer ik om een zilvershampoo van Fudge aan te schaffen. Deze zijn namelijk ook erg fijn in gebruik!