Olaplex: alles wat je moet weten over dit wondermiddel

Olaplex: alles wat je moet weten over dit wondermiddel

Als je ooit onderzoek hebt gedaan naar hoe je je haar kunt versterken – vooral na een verfbeurt – dan ben je misschien wel de Olaplex producten tegengekomen. Heb je er nog nooit van gehoord? Dan zijn wij hier om alle ins en outs met jou te delen!

Wat is Olaplex nou eigenlijk?

Olaplex is een merk met haarproducten opgericht door twee deskundige scheikundigen. De lijn krijgt enorm veel aandacht in de wereldwijde haargemeenschap en de beste haarprofessionals zweren allemaal bij de producten. Doordat het haar van binnenuit wordt versterkt kunnen er namelijk prachtige transformaties plaatsvinden. Olaplex kan worden gemengd met bleekproducten en haarverf om schade te minimaliseren, of het kan als uitzonderlijke behandeling worden gebruikt om het haar te herstellen. Kortom: de producten zijn geschikt voor iedereen die zijn haren graag een flinke oppepper wil geven. 

Wat doet Olaplex?

Olaplex werkt op een molecair niveau om gebroken zwavelverbindingen op te sporen die worden veroorzaakt door chemische behandelingen zoals het kleuren of blonderen van het haar, óf door thermische schade zoals het gebruik van hitteproducten. Olaplex helpt deze beschadigingen tegen te gaan of zelfs te voorkomen. Het systeem werkt daarbij voor alle haartypes en texturen. Of je nu dun, gekruld, natuurlijk of gekleurd haar hebt, Iedereen heeft baat bij de behandeling. Hierbij geldt: hoe meer je de producten gebruikt, hoe sterker en gezonder jouw haren zullen worden. Wil jij dat jouw haren weer supergezond, glanzend en sterk worden? Dan is Olaplex dus een echte aanrader.

Olaplex stappenplan

Mensen kopen massaal Olaplex nr 3 en raken snel afhankelijk van de nieuwe Bond Intense Moisture Mask. Maar waarom? Wat doet elke stap? Nu er veel verschillende stappen zijn, snappen wij dat het best verwarrend kan zijn. Daarom zullen wij iedere stap met jullie doornemen.

Olaplex 0 - Bond Building Treatment

De Bond Building Treatment is het alternatief op de professionele salonbehandeling. De primer herstelt beschadigd haar en wordt gebruikt in combinatie met de Hair Perfector. Resultaat: sterke en gezonde lokken.

Olaplex 1 + 2 - Bond Multiplier / Bond Perfector

Olaplex 1 en 2 vereisen professionele kennis. Daarom worden deze producten alleen door kappers gebruikt. De nr 1 wordt toegevoegd aan kleuring of bleekmiddelen om schade te voorkomen en het haar in de best mogelijke conditie te houden. De tweede stap gaat verder met het opnieuw opbouwen en herstellen van het haar. Nr 2 moet direct na het uitspoelen van de kleuring worden toegevoegd. 

Olaplex 3 – Hair Perfector

De Hair Perfector is een geconcentreerde pre-shampoo conditioner die het haar van binnenuit versterkt. Door de Hair Perfector toe te voegen aan jouw routine, herstel je de gezondheid en structuur in één keer. Breng een royale hoeveelheid aan op het haar en laat het minstens tien minuten intrekken voordat je het haar gaat wassen. Tip: gebruik de Hair perfector in combinatie met de Bond Building Treatment om het haar intens te herstellen. 

Olaplex 4 - Bond Maintenance Shampoo

De Bond Maintenance Shampoo is een zeer hydraterende, herstellende shampoo die geschikt is voor alle haartypes. De shampoo verbetert de structuur van je haren en zorgt voor een prachtige gezonde glans na iedere wasbeurt. Masseer de shampoo goed in en spoel het vervolgens goed uit. Tip: door het hoge concentratiegehalte heb je maar een klein beetje van het product nodig, gebruik dus niet te veel!

Olaplex 5 – Bond Maintenance Conditioner

De Bond Maintenance Conditioner is ontworpen om de algehele handelbaarheid van het haar te verbeteren. De conditioner verbetert de hydratatie van het haar en helpt gespleten haarpunten te voorkomen. De Bond Maintenance Conditioner is geformuleerd met Olaplex Bond Building Chemistry wat een gepatenteerd systeem is. Dit systeem verbetert de haarstructuur en geeft het haar ongelofelijk veel glans.

Olaplex 6 – Bond Smoother Styling Crème

De Bond Smoother Styling Crème is een herstellende leave-in crème die pluizend haar elimineert en het haar intens hydrateert. Deze geconcentreerde leave-in-behandeling is een perfecte aanvulling op elke haarverzorgingsroutine. Naast dat de crème versterkt en hydrateert, zorgt de crème ook voor extra glans. Gebruik de crème een keer per week om jouw lokken gezond te houden en gebruik het na de Olaplex shampoo en conditioner op handdoekdroog- of droog haar.

Olaplex 7 – Bonding Oil

Net als de rest van de producten van Olaplex, bevat de Bonding Oil de gepatenteerde technologie voor het herstellen en versterken van het haar. De olie is ongelofelijk voedend en ideaal voor alle haartypes. De olie bevat een UV-filter en biedt hittebescherming tot 230 °. Qua consistentie is deze olie erg licht van gewicht en de olie trekt snel in. Daarnaast heeft de olie ook een subtiele fruitige geur, zonder overheersend te zijn. Wij zijn fan!

Olaplex 8 – Bond Intense Moisture Mask

Last but not least: de nieuwe Bond Intense Moisture mask. De geconcentreerde formule in het masker trekt diep in het haar om schade te behandelen. Na gebruik ziet het haar er weer gehydrateerd, zacht en gezond uit.

Olaplex bestellen?

Ben je benieuwd geworden en wil je Olaplex graag proberen? Bestel dan gemakkelijk jouw producten online. Heb je vragen of weet je niet welke producten je moet aanschaffen? Neem dan contact op met onze klantenservice of probeer een van onze Olaplex bundels om erachter de komen welke producten het beste bij jou passen.