Blondeerwassing: wat is het en wanneer gebruik je het?

De lente is weer in aantocht! Veel mensen kiezen er in de lente en zomer voor om hun haar wat lichter te kleuren. En omdat er zoveel verschillende manieren zijn om dat te doen, helpen wij je een handje. Blonderen is de meest bekende manier om het haar lichter te maken. Hiermee haal je het natuurlijke pigment uit het haar. Eén van de blondeermethodes is het gebruiken van een blondeerwassing. Maar wanneer is zo’n wassing geschikt - en wanneer niet? In dit artikel lees je er alles over! 

Wat is een blondeerwassing en wanneer gebruik je het? 

Een blondeerwassing is een mix van shampoo en blondeerpoeder. Door het blondeerpoeder te mixen, wordt het iets minder schadelijk voor je haar. Maar let op: het blijft een chemische behandeling. Controleer dus altijd eerst de conditie van het haar voordat je begint. 

Met een blondeerwassing maak je het haar 0,5 tot 1 tint lichter. Het wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld oude verf uit het haar te halen, een te donker geverfde haarkleur te herstellen of om bijvoorbeeld een groene of grijze gloed uit het haar te halen.

Een blondeerwassing wordt dus niet gebruikt om het haar veel lichter te maken, of om alle kleur uit het haar te halen. Ook als je bijvoorbeeld van rood geverfd haar terug wil naar je eigen haarkleur, is een blondeerwassing niet geschikt. Zo’n grote verandering vergt meer moeite. Je gebruikt een blondeerwassing dus echt alleen om het haar een heel klein beetje op te lichten, óf om een kleine ongewenste gloed uit het haar te halen!

Een groene of grijze gloed uit het haar halen

Om een groene of grijze gloed uit het haar te halen, gebruik je 1/3 (blauwe of witte) blondeerpoeder, 1/3 water en 1/3 shampoo. Het blauwe Elgon DeColor blondeerpoeder heeft een anti-geel effect en is beschikbaar in een verpakking van 50 gram. Zo weet je zeker dat je niet te veel blondeerpoeder in huis haalt!

Je kunt zelf kiezen welke shampoo je wil gebruiken. Een specifiek verzorgende shampoo of een shampoo voor blond haar is niet nodig. Wel adviseren we je om je haar na de blondeerwassing goed te verzorgen met een haarmasker. Je haar kan namelijk na het blonderen wel wat extra liefde gebruiken!

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Blondeerwassing: wat is het en wanneer gebruik je het? | Haarimport 

Het haar oplichten met een blondeerwassing

Naast het verwijderen van een ongewenste kleurgloed, kun je het haar ook wat oplichten door een blondeerwassing te gebruiken. Hiervoor gebruik je 1/3 blondeerpoeder, 1/3 waterstofperoxide en 1/3 shampoo en water. Meng de ingrediënten en was het haar. Om het haar lichter te maken, kun je kiezen voor een blauw of wit blondeerpoeder. We hebben het witte Elgon DeColor blondeerpoeder én het SnowWhite blondeerpoeder van Kis in een verpakking van 50 gram. Ideaal voor het maken van een blondeerwassing!

De blondeerwassing met waterstofperoxide is ook goed geschikt om oude verf uit het haar te halen.

Meer weten?

Wil je meer weten of kom je er niet uit? Onze kappers en productexperts staan voor je klaar om je te helpen bij al je vragen. Kom langs in onze kapsalon aan de Lange Kerkstraat 17 in Schiedam, bezoek één van onze winkels of neem contact met ons op, we helpen je graag!

Categorieën