Allereerst behandelen we de vraag: Wat is PPD?

PPD is een afkorting voor Parafenyleendiamine. Deze stof is te vinden in diverse kleurproducten. Hierbij kan je denken aan haarverf, Hennatattoos en zelfs de schil van een sinaasappel. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 7,1% van de mensen die een product, met daarin PPD verwerkt, gebruiken een allergische reactie krijgen hierop. T
och zijn er soorten haarverf die beweren dat zij PPD vrij zijn. Zij gebruiken vaak een stof die nauw verwant is aan PPD of zij passen de moleculen waardoor de kans kleiner wordt dat je een allergische reactie krijgt op PPD.

Wat zijn de alternatieven voor PPD?
Bijna elk zelf-respecterend kappersmerk heeft tegenwoordig een soort haarverf waarin de formule is aangepast zodat de kans op een allergische reactie op PPD kleiner wordt. In ons assortiment hebben wij de volgende soorten:

Wella Koleston Innosense

Elgon Imagea Color In Gel

Wel is het aan te raden om deze verf eerst een klein beetje op de huid te testen of er binnen enkele dagen alsnog geen allergische reactie ontstaat. Mocht u dan alsnog klachten krijgen van jeuk, uitslag of eczeem dan bent u vermoedelijk toch nog allergisch voor de stoffen die in de alternatieve haarverf zitten.

 

 

Laat hieronder weten wat uw bevinden zijn van PPD-vrije haarverf.