Voordat je de zon in gaat:

 Het is belangrijk om al met de verzorging te starten nog voordat u de zon in gaat. Wij raden aan om uw haar voorafgaand aan blootstelling van zon, zout en chloor te wassen met een shampoo waar een Uv-filter in zit. 

Redken Color Extend Sun Shampoo

Deze shampoo is speciaal gemaakt voor het behouden van de haarkleur tijdens de zomermaanden. Deze shampoo reinigt het haar op milde wijze van mineralen, zouten en chloorresten. Ook heeft de shampoo een toegevoegde Uv-filter die er voor zorgt dat het haar voor, tijdens en na blootstelling aan de zon beschermd is. De Color Extend Sun
Shampoo  biedt bescherming aan de natuurlijke haarkleur, highlights en gekleurd haar.

L’Oréal Serie Expert Solar Sublime Shampoo

Ook deze shampoo bevat een UV-beschermer, waardoor het haar voorafgaand aan blootstelling aan de zon beschermd is. Deze shampoo is ook gelijk een fijne after-sun shampoo, die er voor zorgt dat het haar dat droog geworden is door zon, zout en chloor weer een oppepper krijgt.  Deze shampoo is ideaal voor haar dat al poreus/beschadigd is, omdat de Solar Sublime Shampoo  speciaal gemaakt is voor dit haar type. Denk hierbij aan geblondeerd haar bijvoorbeeld.

 

Het haar beschermen tijdens blootstelling aan de zon, zee etc.:

 TIGI Bed Head Beach Bound Protection Spray 

Deze spray van TIGI Bed Head is speciaal gemaakt om gekleurd haar te beschermen tegen de zon. Deze lichtgewicht formule wordt niet vet en is daarom ideaal voor dun haar of haar dat snel vet wordt. De spray kan over het gehele haar aangebracht worden, maar er moet voornamelijk op de punten gefocust worden. De TIGI Bed Head Beach Bound Spray werkt ook fijn voor haar dat met een uitwasbare kleur is geverfd, bijvoorbeeld de kleuren van Manic Panic of Directions.

 

Wella Care Sun Hydra Spray

De Wella Care Hydra Spray is een hydraterende spray die er voor zorgt dat het haar tijdens blootstelling aan de zon niet uitdroogt. Deze spray bevat geen Uv-filter maar is ideaal om de vocht balans in het haar op peil te houden. De spray is voor zowel het haar als de huid te gebruiken en is dus ideaal als beide droog zijn geworden door bijvoorbeeld zout en chloor. De spray biedt ook verkoeling en verzachting aan bijvoorbeeld een extreem droge of verbrande hoofdhuid.  

After-sun behandeling voor het haar:

TIGI Bed Head Totally Beachin’ Mellow After-Sun Conditioner 

De TIGI Bed Head Totally Beachin’ Mellow After-Sun Conditioner is een ideale after-sun verzorging voor dun haar of haar dat snel vet wordt. Het haar wordt weer glad en zacht gemaakt zonder dat het verzwaard. Verzwakt haar krijgt een energie en kracht boost en de beschadigingen van zon, zout en chloor worden tegen gegaan. 

Tip:Maak het haar nat met kraanwater voordat je de zee in gaat en spoel het haar grondig uit als je uit de zee komt. Als het haar al nat is voordat het in contact komt met zout water, heeft het zout minder kans om zich aan het haar te hechten en blijft het haar dus beter beschermd! Tijdens het zonnen is het altijd aan te raden om een sjaaltje om het haar te binden voor het behouden van de kleur.