Wat is de juiste temperatuur om mijn haar mee te bewerken?

 Wij raden aan om eerst zelf uit te testen welke temperatuur het beste bij uw haar past. Dit doet u door de stijl- of krultang op 150 °C te zetten en vervolgens de tang te testen. Ziet u nog geen resultaat? Zet de tang dan 10 graden hoger en probeer het weer uit, zo kunt u objectief bekijken welke temperatuur het meest geschikt is voor uw haar.

Temperatuur richtlijnen:

 

Fijn haar  –               160 °C – 180 °C

Medium haar –         180 °C - 200 °C

Dik haar –                 200 °C of hoger

Als de temperatuur van de tang 215 °C of hoger is, dan is de tang in staat om de keratine in het haar te doen smelten. Dit resulteert vaak in gespleten haarpunten, afgebroken stukken en zelfs krullen die permanent stijl blijven. Schade die eenmaal aan het haar is toegebracht, is niet meer terug te draaien, behalve met behulp van de schaar. Zorg er daarom altijd goed voor dat het haar beschermd is tijdens het stijlen!

Hittebeschermers

 Producten met hittebeschermers leggen een seal om het haar heen. Door deze seal worden de haarschubben afgesloten, waardoor de vochtbalans in het haar behouden wordt en het haar er minder poreus uit ziet. Het resultaat is gladder en glanzender haar.
Hittebeschermers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er hittebeschermers in spray, olie of crème vorm. Kies een hittebeschermer die bij uw haar type past.

Fijn haar

Fudge Tri-blo

 De Fudge Tri-Blo  is een lichtgewicht hitte-beschermende spray die zorgt dat het haar beschermd en gevoed wordt voor- en tijdens het gebruiken van hete styling tools. Deze spray is gemaakt om tijdens het stylen de gezondheid van de haarschacht te bevorderen, terwijl deze het haar ook glad en zacht maakt. De Fudge Tri-blo beschermt tot 235 °C en is zeer geschikt voor fijn haar. Deze hittebeschermer is ook zeer geschikt voor beschadigd haar. Fudge Tri-blo is ook verkrijgbaar in de Violet Toning Variant, deze spray neutraliseert warme tinten in het haar en is dus ideaal voor wit, asblond en grijs haar!

Biosilk Silk Therapy

Biosilk Silk Therapy is een bijzonder serum dat het haar beschermt en herstelt. Dit serum houdt zijn eigen gewicht in vocht vast, wat het serum sterk vochtregulerend maakt. Het serum vult de openstaande haarschubben op en maakt zo de schubben laag weer glad. Het serum bevat een hittebeschermer tot 210 °C en zit vol met zijdemoleculen die extra gaan glanzen als het serum in contact komt met warmte van de styling tools. Het serum kan zowel voor als na het stylen gebruikt worden; voor het stylen als hittebeschermer en na het stijlen als finishing serum. 

 

Fanola Styling Tools Thermo Shield

 Fanola Thermal Protective Spray is een lichtgewicht spray met een lage holdfactor en ingebouwde hittebeschermer. Deze spray is verpakt in een bus onder aerosol druk, dit zorgt er voor dat het product gemakkelijk te vernevelen is. Dit is ideaal voor fijn haar, omdat het haar na het sprayen niet te vochtig wordt en de lichtgewicht verneveling het haar niet verzwaart. Tevens zorgt de lage holdfactor voor een extra beetje versteviging, wat inhoudt dat het kapsel langer in model zal zitten.

 

Medium haar

 

CHI 44 Iron Guard

CHI is een van de bekendste merken als het gaat om elektrische styling tools, maar wat veel mensen niet weten is dat zij ook aangename producten voor het haar zelf verkopen. De CHI 44 Iron Guard is bijvoorbeeld een prettige hittebeschermer, die ook nog eens meer structuur aan het haar geeft in de vorm van versteviging. De CHI 44 Iron Guard bevat style memory, wat inhoudt dat het haar gedurende de dag terugveert naar het model waarin u het in eerste instantie gestyled heeft. De CHI 44 Iron Guard biedt glans en bescherming.

Wella Thermal Image

Deze 2-fasen hittebeschermer werkt verzorgend en beschermend. Fase 1 van deze spray zorgt er voor dat het haar wordt gevoed en beschermt het haar tegen de hitte van styling tools tot 220 graden. Fase 2 maakt het haar glad en zacht voor een te modelleren resultaat. De Wella Thermal Image spray werkt voedend en is dus ideaal voor medium haar dat naast bescherming ook verzorging nodig heeft tijdens het stijlen.

Goldwell Sleek Perfection
Goldwell Sleek Perfection is een handig serum in sprayvorm dat beschermt tegen de hitte van stylingtools tot 200 °C. Het serum gaat naast het beschermen tegen hitte ook haarbreuk tegen en voedt het haar van binnenuit.  Het spray serum biedt 24 uur bescherming tegen een hoge luchtvochtigheid, voor een lang houdbare glans. De spray is voornamelijk prettig voor mensen met krullend en/of golvend haar, die hun haar goed stijl willen krijgen. Door de ingebouwde kleurbeschermer zal u door dit spray serum langer met uw huidige kleuring kunnen doen.

Dik / Kroezend Haar

 

CHI Silk Infusion

Chi Silk Infusion heeft veel verschillende functies die allemaal samenwerken om het haar zo goed mogelijk te verzorgen. De Silk Infusion van CHI bevat zijde-, tarwe- en soja proteïnen die het haar van binnenuit versterken. Voornamelijk mensen met droog, stug, beschadigd of chemisch behandeld haar zullen erg veel baat hebben bij dit voedende en beschermende serum. De Chi Silk Infusion heeft een ingebouwde hittebeschermer en is  voor zeer beschadigd of droog haar ook in de CHI Silk Infusion Keratin variant te verkrijgen. Deze versie bevat keratine die er voor zorgt dat het beschadigde haar opgevuld wordt waar nodig.

 

 

L’Oréal Expert Nutrifier Creme de Brush

De L’Oréal Expert Nutrifier Creme de Brush is speciaal voor zeer dik en/of droog haar. In de crème zit Glycerol, dit is een actief verzachtend ingrediënt, dat de voeding van het haar ondersteunt en verbeterd. De crème bevat een hittebeschermer tot 230 °C. Deze crème is ideaal voor haar dat altijd maar droog lijkt te voelen, wat u er ook aan doet. Het haaroppervlak voelt direct weer zacht en glad na gebruik.

CHI Luxury Blow Dry Cream

CHI Luxury Blow Dry Cream is een lichtgewicht blow-dry crème, die speciaal is bedoelt voor de meest gladde en stijle kapsels. In de crème van CHI is Black Seed Oil verwerkt, die het haar beschermt tegen pluis, beschadiging en kan zelfs de meest luchtvochtige weersomstandigheden aan. Deze crème bevat een hittebeschermer tot 220 °C en zorgt er voor dat het haar gedurende de dag beschermd wordt tegen invloeden op het haar van buitenaf.

 Met deze producten hopen wij u iets meer wegwijs gemaakt te hebben in het aanbod aan hittebeschermers. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen of de winkel bezoeken.