Gebruik de juiste Shampoo


Een eenvoudige oplossing, maar waar veel mensen niet aan denken is om te controleren of de shampoo geschikt is voor gekleurd haar. Shampoos met sulfaten kunnen de haarkleur aantasten waardoor de kleur vervaagt. Was ook niet gelijk het haar na de kleurbehandeling. Veel merken hebben een shampoo die geschikt is voor gekleurd haar, maar je kunt hierbij denken aan L'oréal Série Expèrt Vitamino Color A-OX Shampoo, Schwarzkopf Bonacure Color Rich Shampoo of Goldwell Dualsenses Color Shampoo.

Ook kan je denken aan een shampoo met pigment die de geverfde kleur extra uitlichten, zoals Zilvershampoo, No-Orange Shampoo of Anti-Red Shampoo. Lees hier ons blog over onze top 5 van best verkochte zilvershampoos.

Gebruik Conditioner of masker

Naast een Shampoo voor gekleurd haar, zijn er uiteraard ook conditioners en maskers voor gekleurd haar. Deze beschermen het haar en geven extra voeding. Je kunt hierbij denken aan Kérastase Réflection Chromatique Fondant of Redken Color Extend Magnetics Conditioner.

 Ook zijn er kleurconditioners met daarin pigment die de haarkleur een onderhoudsbeurt geven waardoor de kleur behouden blijft. Deze moet je ongeveer 1 keer in de week gebruiken. Je kunt hierbij denken aan Nak Colour Masqye Coloured Conditioner, Elgon I-Care Kleurconditioner of Indola Colorblaster.

Bescherm je haar tegen de zon en het zwembad

De schadelijke UV stralen hebben ook een negatieve werking op het kleurbehoud. Gebruik met name tijdens zon- en strandvakanties zonbeschermingsproducten zoals Wella Care Sun Hair & Body Shampoo, Kérastas Soleil of Elgon Green Imagea HairCare Phytoguard

Denk er ook aan om niet te veel electriche apparaten die met warmte je haarstylen te gebruiken zoals stijltangen, krultangen. Mocht je dit toch willen gebruiken, gebruik dan sprays die beschermen tegen de hitte zoals Chi 44 Iron Guard.