Ammonia

Ammonia is een stof met een sterke geur, die er voor zorgt dat de haarschubben open worden gemaakt, waarna de haarverf in het haar kan dringen. Dit zorgt er voor dat ammonia als een agressieve stof gezien wordt.

Sommige mensen ervaren een onprettig gevoel op de hoofdhuid als zij een verf gebruiken die ammonia bevat. Dit is in de meeste gevallen echter geen allergie, maar een reactie van een gevoelige hoofdhuid op de verf. Als de verf er namelijk voor kan zorgen dat er tot in de haarschubben gedrongen kan worden, is het onvermijdelijk dat de verf de hoofdhuid ook irriteert.

Ammonia kan er in sommige gevallen voor zorgen dat de haarschubben niet meer helemaal kunnen sluiten, wat er voor zorgt dat het haar droger aanvoelt en de haarpunten sneller slijten. In dit geval kunt u kiezen voor een haarkleuring zonder ammonia. Houdt hierbij wel rekening mee dat als er geen ammonia in de verf zit, er wel een andere stof in de verf zit die er voor zorgt dat de haarschubben openen. Hiernaast zijn ammonia vrije verfsoorten vaak minder dekkend omdat de ammonia vervangende stof minder diep in de haarschubben trekt.

Haarverf zonder ammonia

 

Elgon  Get The Color Dolce Haarverf